Esteu aquí
Presentació del llibre "L'ull i la navalla" d’Ingrid Guardiola
Xerrada entre Elena Asensio i Ingrid Guardiola, sobre aquest assaig sobre el món com a interfície. Som en una època en què les imatges i les dades, que compartim a través de tota mena de dispositius tecnològics, condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l’esfera pública i de les comunitats. Podríem dir que el món és ja una interfície virtual.
Al segle XX, la fotografia, el cinema i, sobretot, la reproducció i reutilització d’imatges van posar de manifest una determinada manera de llegir el passat i el present; ara, el present és manifesta a través de la virtualitat simbòlica, i aquest assaig n’explora els efectes en la nostra vida hiperconnectada.
Ingrid Guardiola creu que hem de fer front als dictats hegemònics neoliberals i a l’individualisme extrem que resulta de la mercantilització de la mirada. I obre camins, des de pràctiques que sorgeixen als marges de les inèrcies del poder, per pensar el paper de les tecnologies en la generació de nous imaginaris col·lectius, en la participació social i política, i en la necessària reapropiació compartida de l’espai públic.
Elena Asensio (Barcelona, 1981) és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i postgrau en Producció i Gestió Cultural. La seva trajectòria professional s’ha fonamentat en el món de la comunicació, la creativitat i la innovació. Primer en agències de publicitat i posteriorment en l'àmbit públic. Actualment és coordinadora de l’estratègia digital de l’Ajuntament del Prat. Com a escriptora col·labora al digital de cultura Surtdecasa.cat i ha participat en la creació de diverses propostes teatrals.
Ingrid Guardiola (Girona, 1980) profesora, realitzadora, assagista i productora cultural. Ha treballat sobretot en qüestions relacionades amb el gènere, la desigualtat i la tecnologia en el marc de la cultura i de la pràctica audiovisual. Ha estat professora associada a la Universitat Pompeu Fabra (2009-2015). Des del 2002 coordina el MINIPUT i, des del 2015, Soy Cámara, el programa de vídeo assaig del CCCB. El seu primer llargmetratge documental, Casa de ningú / Casa de nadie (2017), ha estat coproduït per l’Open Society Foundation, el CCCB i Boogaloo Films.
Amb aquesta activitat clourà el Cicle d'activitats de Privacitat a la Xarxa que s'ha desenvolupat de desembre fins al gener.
-
Accessible
Activitats relacionades
Story Telling
Tipus: Lectura
Quan: 27/11/2024 de 17:00 a 18:00 h
On: Biblioteca Antonio Martín
Trobada amb Pedro Sepúlveda
Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 27/11/2024 de 17:15 a 19:00 h
On: https://www.teatrelartesa.cat/teatre-lartesa/sala-petita">Teatre L'Artesà - Sala Petita
Tardes Joves a la Palmira
Tipus: Proposta
Quan: 27/11/2024
On: Centre Cívic Palmira Domènech