Esteu aquí

SoPerifèric: Gènere i creació musical

Temes: Cultura, Persones
Categories: La Capsa, Dones
TIPUS: Música
Per a qui: Adult
SoPerifèric2

2#GÈNERE I CREACIÓ MUSICAL

A tots ens agrada crear amb total llibertat i no posar límits ni a la nostra imaginació ni a la música que escoltem. Però que passa quan parlem de que la indústria musical està masculinitzada? Sense anar més lluny, el percentatge de presència femenina als bucs d’assaig de La Capsa és només del 9%. Volem visibilitzar-ho, assenyalar-ho i preguntar-nos pels motius.

Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb la indústria de la música. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, intentar canviar-les.

Per a aquesta sessió, comptarem amb la Carmen Zapata i Las Pibas. Carmen Zapata és Gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, Directora de Curtcircuit i Presidenta de Mujeres de la Indústria de la Música. Las Pibas és una comunitat transfeminista que promou la participació de dones cis, lesbianxs, trans, transvestits, intersex i no binaris a les indústries culturals.

Amb elles i els assistents a aquest debat obert, parlarem de les qüestions que radiquen en les problemàtiques de gènere al sector musical. 

Vine a gaudir d’una tarda amb bona companyia a l’ombra dels arbres de l’exterior de La Capsa!

Cicle de Debats - Soperifèric

Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.

Per a la primera edició d’aquest cicle de debats, es vol oferir un espai per indagar i descobrir altres maneres de treballar, entendre i relacionar-se amb el sector musical. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, canviar-les.

Sense voler entrar en qüestions redundants, implícites i difícilment mutables pròpies d’un present cada cop més complex i accelerat, volem reflexionar sobre les realitats properes i assimilables de les persones i col·lectius que habiten La Capsa. La Capsa, com a centre cultural que treballa des de la música per afavorir espais de pràctica, creació, experimentació i gaudi, és també seu de molts practicants, estudiants i professionals que, ja sigui perquè facin ús dels bucs o bé perquè participen de la programació, comparteixen vivències i experiències al voltant de l’acció musical.

Aquestes trobades s’han pensat com una forma de generar diàlegs amb horitzontalitat amb totes les comunitats que habiten La Capsa, la ciutat, i rodalies.

Activitats relacionades