Esteu aquí

Temps de pólvora

L’aplicació de la pólvora en el camp militar va canviar el nostre món. Els dissenys de les fortificacions es van haver d’adaptar a les noves armes, varen aparèixer els primers baluards, i poc a poc va anar agafant força una nova figura que revolucionaria el disseny arquitectònic: l’enginyer militar.

Personatges com Vauban o Cermeño tenen una gran presència a casa nostra; l’un a la Catalunya nord, amb el disseny i construcció de totes les fortificacions de frontera, l’altre amb edificacions tant espectaculars com la Fortificació de Sant Ferran a Figueres. Els enginyers, però, no tant sols varen dissenyar la defensa del territori. La seva tasca va ser ingent. Ponts com el desaparegut de Molins de Rei, viaductes impressionants com el del Lledoner a Cervelló, barris sencers com la Barceloneta, reformes de ports i de camins, construccions d’esglésies i de teatres, obres hidràuliques...“Temps de Pólvora” és una revisió del patrimoni arquitectònic i monumental que va transformar el nostre país des del segle XVI al segle XIX.

La mostra Temps de pólvora és una iniciativa de la Universitat de Barcelona, grup de recerca DIDPATRI, amb la col·laboració de l'Institut d’Estudis Ilerdencs. Diputació de Lleida, el Consorci del Castell de Sant Ferran. Figueres, la Diputació de Barcelona i el CRAC, Centre de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i el suport de Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia.

  • Accessible

Activitats relacionades

Club de lectura Enjoy Reading

Tipus: Lectura
Quan: 09/01/2025 - 18:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Inscripcions Obertes