Comprar és una activitat dinamitzadora i beneficiosa per a l'economia i la vida comunitària, especialment si es fa en clau local i en botigues i comerços dels nostres barris. No obstant això, el consumisme o consum excessiu i inconscient només aporta perjudicis: acumulem productes innecessaris, degradem el medi ambient, impulsem un tipus de comerç que no respecta les relacions justes entre països rics i pobres...
Per tant, hi ha alguns consells que cal tenir en compte abans de fer les nostres compres de Nadal. Amb aquestes petites accions podrem ajudar a construir un entorn més sostenible i solidari:
Els arbres es poden dipositar al contenidor de matèria orgànica (sense test ni guarniment). D’aquesta manera, aquests residus aniran a parar a l’Ecoparc i es convertiran en adob per a altres plantes i vegetals. També es podran portar a la deixalleria.
Recordeu però que els taps de suro cal llençar-los al contenidor marró.
Sempre que es pugui, mirar de fer servir embolcalls reutilitzables, com teles descartades o bosses de paper que puguin tenir més usos. Si s'embolica amb paper de regal, revisar bé el material abans de dipositar-lo al contenidor.
Sempre cal mirar d'ajustar la compra a les quantitats que realment necessitarem per evitar descartar menjar.
Servei de recollida separada dels residus generats als domicilis i als comerços.
Servei gratuït de recollida de mobles i estris vells.
Servei de recollida del cartró que es genera als comerços de la ciutat.
Servei de recollida de roba.
Servei de recollida d'oli de cuina usat.
Instal·lació que gestiona els residus que necessiten un tractament especial.
El Prat Ràdio se suma cada any a les campanyes de recollida de joguines que porten a...
Construïm una societat millor a través del voluntariat!
Recorda optar per joguines que no facin servir piles. Si és inevitable, fes servir piles recarregables.
Regala entrades per a un concert, una excursió en caiac o un curs de fotografia. En aquesta guia hi trobaràs molt bones idees per fer regals originals i que no generen residus! Veure pdf - Idees amb afecte
Si comprem productes de proximitat generem menys diòxid de carboni i estalviem energia en evitar els desplaçaments motoritzats. A més, ajudem a mantenir viva la xarxa de l'economia local.
4 guies editades per l’Ajuntament, amb idees, consells i propostes que ens ajuden a reflexionar sobre el nostre dia a dia, els nostres hàbits i les nostres decisions de consum. Així com conèixer el funcionament de la facturació de les companyies, els recursos i dotar-se de bons consells poden ajudar a reduir fins a un 40 % la despesa de la llar.
Trobaràs més informació en aquest enllaç o viistant la Casa de l'energia.
Saps que un terç dels aliments que es produeixen al món acaba al cubell de la brossa? En aquesta guia hi trobaràs consells molt útils perquè això no passi.
Mercat mensual d’intercanvi i venda de productes de segona mà.
Doneu una segona vida a les joguines i fomenteu el consum responsable i la solidaritat.
Intercanvi d'objectes de segona mà.