El Pota Blava a taula


Tags: Nadal

El Nadal és el moment perfecte per apropar el Pota Blava a la vostra taula. Les seves característiques de gust, aroma i consistència el converteixen en un pollastre perfecte per cuinar-lo durant les festes i per compartir-lo  amb la família. Si sempre heu volgut provar de cuinar-lo però mai no us hi heu atrevit, aquí teniu dues receptes aptes per a tots els públics: el tradicional rostit amb prunes i pinyons i la guanyadora del plat Favorit de Catalunya 2017, Confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut de Cal Pere Tarrida!  Només necessiteu una mica de temps i de paciència! 

pota_blava favorit.jpg

Confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut de Cal Pere Tarrida

Ingredients

Per al confit de pota blava

  • 4 cuixes de pota blava IGP Pollastre i Capó del Prat
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 fulla de llorer i una branqueta de romaní
  • 1 cabeça d’all

Per al suc del rostit

  •  les potes i el coll del pota blava IGP Pollastre i Capó del Prat
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • ¼ de vi blanc
  • ¼ de brandi
  • ½ cabeça d’alls
  • 1 l brou vegetal

Per al moniato

  • ½ kg de moniato
  • 50 g. de mantega
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra

Per a les prunes amb Vermut Tarrida

  • 200 g de prunes
  • 200 ml de Vermut Tarrida 

Preparació

1.    Per al confit: confiteu 4 cuixes de pota blava en una olla ampla i profunda, 3 h a 80 ºC.

2.    Feu el suc del rostit amb les potes i colls del pota blava, daurant-los fins que agafin color torrat.

3.    Afegiu-hi les verdures tallades, ofegueu-les i afegiu-hi el vi blanc i el brandi. Deixeu-lo evaporar i afegiu-hi el brou vegetal.

4.    Reduïu-ho fins aconseguir una demi-glace.

5.    Per al moniato: coeu el moniato al forn fins que estigui tendre. Peleu-lo i tritureu-lo amb la mantega, l'oli i el pebre.

6.    Per a les prunes amb Vermut Tarrida: poseu els ingredients en una cassola i coeu-ho fins que evapori l'alcohol

7.    Daureu el confit de pota blava en una paella per aconseguir fer crosta pel costat de la pell i salseu-lo amb la demi-glace.

8.    Acompanyeu-lo amb la crema de moniato i les prunes amb Vermut Tarrida.

 

Recepta: Susana Aragón , xef del restaurant Ona Nuit i Cèntric Gastrobar, el Prat de LLobregat

 

 

Tasteu la gastro local

Pollastre del Prat rostit amb prunes i pinyons

Ingredients:

  • 1pollastre de la Raça Prat de 2,5 kg aproximadament
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 ceba,
  • 1 tomàquet
  • prunes
  • pinyons i brandii
  • 2 litres d’oli

Elaboració:
En una cassola, hi posarem l’oli i quan estigui ben calent, hi posarem la cabeça d’alls i el pollastre tallat a quarts i salat. El deixarem a foc lent fins que vagi agafant color, moment en el qual hi afegirem la ceba tallada i el tomàquet a trossos. A continuació, hi afegirem un bon raig de brandi i les prunes, que prèviament haurem tingut macerades amb el brandi. Finalment, hi posarem els pinyons. La durada de la cocció serà d’entre dues hores i dues hores i mitja.

Recepta: Restaurant El Pati Blau, el Prat de Llobregat.