El Pota Blava i la Carxofa Prat a taula!

El Nadal és el moment perfecte per apropar el Pota Blava a la vostra taula. Les seves característiques de gust, aroma i consistència el converteixen en un pollastre perfecte per cuinar-lo durant les festes i per compartir-lo amb la família. Si sempre heu volgut provar de cuinar-lo però mai no us hi heu atrevit, aquí teniu la recepta per cuinar un Pota Blava rostit amb Carxofa Prat i escamarlans de la Rosa Farrè i una segona proposta que combina el Pota Blava amb l’altre producte estrella del Prat, la Carxofa.

Per Nadal, receptari local

Receptari local de carxofa

Veïns i veïnes del Prat ens expliquen les seves receptes de carxofa amb molt d'humor....

Receptes amb Pota Blava

Llepeu-vos els dits amb les receptes de Pota Blava

Receptes amb Carxofa Prat

Llepeu-vos els dits amb les millors receptes de Carxofa Prat

Receptes nadalenques amb producte local

 

Pota Blava rostit amb Carxofa Prat i escamarlans

Ingredients:

  • 1 pollastre Pota Blava
  • 8 escamarlans
  • oli d'oliva, sal i pebre
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • herbes aromàtiqus
  • 1 got de brandi
  • brou de pollastre
  • 4 Carxofes Prat

Elaboració:
Salpebrem el Pota Blava, el segellem a foc alt i després hi afegim el brandi. Anem incorporant-hi les cebes, la cabeça d’alls i les herbes. A poc a poc, anem regant-ho amb el brou, i així durant tota la cocció a foc mitjà (entre 1h 30 i 2 hores). Quan ja falti poc hi afegim els escamarlans i les Carxofes Prat prèviament saltades. Ho emplatem acompanyant el pollastre amb les carxofes, els escamarlans i la salsa del mateix rostit.

Recepta: de Rosa Farrè, del Restaurant La lluna en un cove, el Prat de Llobregat.

 

Cassola de Pota Blava amb carxofes

Ingredients:

  • 1 pollastre Pota Blava
  • 1 l. de brou de gambes
  • 1 l. de brou de gallina
  • 150 gr. de cansalada amb pebre
  • 10 carxofes en conserva
  • 8 cebes de Figueres
  • 2 tomàquets de penjar
  • 40 ametlles torrades
  • 3 patates kennedec
  • 1 cullarada de mantega
  • 1 cullarada de llard
  • vi ranci
  • julivert, llorer, anís
  • colatura d'anxoves
  • pebre negre
  • oli

Elaboració: vídeo del Programa Cuines de TV3, amb la recepta pas a pas

 

Més receptes a:

Web del consell regulador del Pota Blava

Croquetes de Pota Blava al programa La recepta perduda

Pollastre Pota Blava Farcit de Festa