Esteu aquí

El Pota Blava arriba a les semifinals del concurs El Plat Favorit dels Catalans

La xef Carme Ruscalleda apadrina el producte i aposta per una IGP única i exclusiva del Baix Llobregat

divendres, 3 novembre, 2017 - 08:15

El Pota Blava ha arribat a les semifinals d'El Plat Favorit dels Catalans, concurs que premiarà al millor plat elaborat amb productes de qualitat catalans reconeguts amb els segells de DOP (Denominació d'Origen Protegida) i IGP (Indicació Geogràfica Protegida). 

En el cas del Pota Blava, la xef Susana Aragón ha estat l'escollida per la revista Cuina per representar els xefs del Prat. A més, en aquesta tercera fase del concurs, el Pota Blava tindrà el suport de Carme Ruscalleda, xef que el 2015 va apadrinar les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, i que coneix les virtuts gastronòmiques d’un producte únic.

Votacions fins el 19 de novembre

Després de les dues primeres fases superades, El Plat Favorit inicia les semifinals del 2 al 8 de novembre, en què es podrà votar per Internet entre quatre plats. Es classificaran els dos més votats, que passaran a la final del 8 al 19 de novembre. Els dos plats finalistes tindran un premi: es podran reservar i comprar preparats als establiments d’Ametller Origen i Casa Ametller.

El plat vencedor es farà públic el 19 de novembre al Fòrum Gastronòmic, que enguany se celebrarà a Girona.

El concurs està patrocinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i cervesa Estrella Damm, amb el suport d’Ametller Origen i amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP. Catalunya Ràdio és el mitjà oficial del concurs.
 

Compartir

Noticies relacionades

carxofa prat.jpg

dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45

Ja és temporada de Carxofa Prat

L’hivern és la millor època per consumir la reconeguda hortalissa pratenca

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45

Un munt de propostes al voltant del producte local ompliran l’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola del 29 de novembre a l’1 de desembre

La gastronomia basada en producte local també prendrà protagonisme a la...