El Nadal és el moment perfecte per apropar el Pota Blava a la vostra taula. Les seves característiques de gust, aroma i consistència el converteixen en un pollastre perfecte per cuinar-lo durant les festes i per compartir-lo amb la família. Si sempre heu volgut provar de cuinar-lo però mai no us hi heu atrevit, aquí teniu dues receptes aptes per a tots els públics: el tradicional rostit amb prunes i pinyons i la guanyadora del plat Favorit de Catalunya 2017, Confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut de Cal Pere Tarrida! Només necessiteu una mica de temps i de paciència!
Ingredients
Per al confit de pota blava
Per al suc del rostit
Per al moniato
Per a les prunes amb Vermut Tarrida
Preparació
1. Per al confit: confiteu 4 cuixes de pota blava en una olla ampla i profunda, 3 h a 80 ºC.
2. Feu el suc del rostit amb les potes i colls del pota blava, daurant-los fins que agafin color torrat.
3. Afegiu-hi les verdures tallades, ofegueu-les i afegiu-hi el vi blanc i el brandi. Deixeu-lo evaporar i afegiu-hi el brou vegetal.
4. Reduïu-ho fins aconseguir una demi-glace.
5. Per al moniato: coeu el moniato al forn fins que estigui tendre. Peleu-lo i tritureu-lo amb la mantega, l'oli i el pebre.
6. Per a les prunes amb Vermut Tarrida: poseu els ingredients en una cassola i coeu-ho fins que evapori l'alcohol
7. Daureu el confit de pota blava en una paella per aconseguir fer crosta pel costat de la pell i salseu-lo amb la demi-glace.
8. Acompanyeu-lo amb la crema de moniato i les prunes amb Vermut Tarrida.
Recepta: Susana Aragón , xef del restaurant Ona Nuit i Cèntric Gastrobar, el Prat de LLobregat
Ingredients:
Elaboració:
En una cassola, hi posarem l’oli i quan estigui ben calent, hi posarem la cabeça d’alls i el pollastre tallat a quarts i salat. El deixarem a foc lent fins que vagi agafant color, moment en el qual hi afegirem la ceba tallada i el tomàquet a trossos. A continuació, hi afegirem un bon raig de brandi i les prunes, que prèviament haurem tingut macerades amb el brandi. Finalment, hi posarem els pinyons. La durada de la cocció serà d’entre dues hores i dues hores i mitja.
Recepta: Restaurant El Pati Blau, el Prat de Llobregat.