Esteu aquí

Dijous teatre: "Gentry", amb la Cia. Mos Maiorum

Gentry

Gentrificació,  neologisme procedent de l’anglès. Tendència a posar de moda determinades zones de la ciutat que acaba per expulsar els veïns i substituir-los per classes benestants.

Mos Maiorum ho porta a escena tot aplicant una tècnica que ja va fer servir en el seu muntatge anterior, centrat en la temàtica de la immigració i la frontera sud d’Espanya. Era la tècnica coneguda com a Verbatim, que parteix de testimonis autèntics i els reprodueix, amb les errades, els dubtes i les vacil·lacions propis de la vida real, sobre un escenari.

A l'espai escènic hi cap fins i tot el públic, que amb els seus moviments i disposició, adquireix un sentit simbòlic.

L’impacte de la gentrificació a la ciutat de Barcelona és el centre de l’espectacle on, tot i això, no falten referències a altres fenòmens similars que es produeixen en altres ciutats europees. Pantalles que mostren paisatges diversos i canviants interactuant amb els actors i actrius. Una història de ficció… on no hi ha ficció. 

FITXA ARTÍSTICA

Investigació, creació i interpretació: Mos Maiorum: Mariona Naudin, Ireneu Tranis, Alba Valldaura 

Dramatúrgia: Marc Villanueva Mir Espai escènic: Clàudia Vilà Interactius i audiovisual: Ventura López Kalász Disseny del so: Guillem Llotje Disseny del vestuari: Adriana Parra Disseny de la il·luminació: Pol Queralt Producció: Anna Bohigas Comunicació: COSMICA Anna Aurich, Sònia Gonzalez

Una producció del Grec Festival de Barcelona, l'Institut del Teatre i Mos Maiorum. Amb la col·laboració de La Poderosa, Fabra i Coats, L’Estruch-Ajuntament de Sabadell.

Aquest muntatge va obtenir el premi Adrià Gual 2017 concedit per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

  • Accessible

Activitats relacionades