divendres, 29 juny, 2018 - 13:00

Escola d'estiu del programa IntersECCions

El Prat reflexiona sobre com vincular educació, cultura i comunitat amb 200 professionals i entitats

Campanya gràfica per la difusió del programa IntersECCions, Educació, Cultura i Comunitat

Edgar Iglesias, professor de Pedagogia Aplicada de la UAB i col·laborador del programa Educació 360; Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Bofill i doctora en Sociologia; Ignasi Gómez, cap de pedagogia de l’ESMUC, i Mireia Civis, professora del Grup d’Investigació en Pedagogia, Societat i Innovació PSITIC són alguns dels experts que hi participen.

Al Prat, s’ha iniciat aquest curs escolar la primera fase d’un programa pioner per vincular educació, cultura i comunitat, Interseccions, amb la participació de més de 5.000 alumnes. L’Escola d’Estiu aplegarà les persones implicades en els diferents projectes i accions d’Interseccions per compartir experiències i reflexionar sobre el valor transformador d’aquesta iniciativa.

Durant la jornada, l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, pronunciarà la conferència “Educació, cultura, comunitat, un projecte de ciutat”.

 

La jornada, que tindrà lloc a l’Escola Jaume Balmes durant el matí de dilluns, serà un espai de trobada entre les comunitats educatives i  culturals, i de les persones implicades en els diferents projectes del programa Interseccions i comptarà amb la participació d’experts de diferents universitats, grups d’investigació i fundacions especialitzades d’arreu de Catalunya.

Prop de 200 professionals de l’educació i de la cultura, així com membres d’AMPA i d’altres entitats socials, s’aplegaran dilluns vinent, 2 de juliol, al Prat de Llobregat. L’objectiu és generar vincles entre tots els participants del programa, conèixer més en profunditat les accions que s’estan desenvolupant, assolir una visió més global del que s’està treballant a tota la ciutat i compartir els valors transformadors d’Interseccions.

Aquest serà el fil conductor de l’Escola d’Estiu 2018 del programa municipal Interseccions, una iniciativa pionera per fomentar els vincles entre els tres àmbits, així com per facilitar el desenvolupament educatiu, cultural i artístic de la ciutadania, democratitzant l’accés a aquestes activitats.

Per part de l’Ajuntament del Prat, hi intervindran l’alcalde Lluís Tejedor, que pronunciarà la conferència “Educació, cultura, comunitat, un projecte de ciutat”. També hi participarà la Tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials i regidora d’Educació, Pilar Eslava, i responsables de les àrees municipals d’Educació i Cultura, així com del programa Interseccions, entre d’altres.

Espai de diàleg i debat: Construint comunitat, transformant l’educació

Per debatre sobre els tres eixos de transformació que planteja el programa (l’aula, l’escola i la ciutat), l’Escola comptarà amb les ponències següents, moderades per Edgar Iglesias, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i col·laborador d’Educació 360, una iniciativa perquè el model educatiu català integri les activitats extraescolars i comunitàries i promogui la igualtat d’oportunitats per accedir-hi.

  • Connectar espai lectiu i no lectiu, transformar l’escola?: a càrrec d’Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Bofill i doctora en Sociologia.
  • Educació artística, metodologia per innovar a l’aula?: a càrrec d’Ignasi Gómez, cap de pedagogia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
  • La interrelació entre entitats, equipaments i centres educatius fan la ciutat més comunitària?: a càrrec de Mireia Civis, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Blanquerna  i investigadora responsable del Grup d’Investigació en Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC).

Els ponents també dialogaran amb diferents persones de l’àmbit educatiu i cultural local, que han estat al capdavant dels projectes d’aquest curs (professorat, entitats culturals, AMPA etc...).

Intercanvi d’experiències

Durant la jornada, també es compartiran diferents experiències que s’han desenvolupat aquest curs escolar en el marc del programa Interseccions. Cal tenir en compte que el programa té cinc eixos diferents: l’educació en les arts (música, teatre, dansa, arts visuals i cinema), el foment de la lectura, l’aprenentatge de l’anglès, l’àmbit científic, tècnic i digital i el patrimoni cultural i la cultura popular.

Durant el curs escolar 2017-2018, s’han realitzat 42 projectes i activitats diferents del programa Interseccions, corresponents a aquests cinc eixos d’actuació, en què hi ha participat un total de 5.355 alumnes. En total, s’ha comptat amb la implicació de 429 docents i 60 tècnics i col·laboradors i han pres part 26 centres educatius (12 escoles, 7 instituts i 7 d’altres tipus), 9 centres culturals i 24 entitats de la ciutat.

Descarregar

(2)
(4)

Compartir

A les xarxes