BioPrat
Conèixer la biodiversitat ens ajuda a valorar l'estat de salut del nostre entorn i el teu paper és imprescindible en aquest projecte de ciència ciutadana.
Amb el projecte BioPrat es pretén descobrir la biodiversitat del municipi del Prat de Llobregat ja sigui dins dels espais naturals, els espais periurbans o dins del nucli urbà. Cal tenir en compte que a partir del banc de dades generat es poden dur a terme tasques relacionades amb la gestió i conservació de la fauna i flora així com la creació de programes d'educació ambiental i activitats al medi. Descobreix la importància del projecte.
BioPrat avui dia compta amb gairebé 17000 observacions amb el registre d'unes 1400 espècies i 92 col·laboradors. A més, el projecte es presenta dins les Bones pràctiques municipals del 2024 i forma part del l'Aparador virtual d'iniciatives de Ciència ciutadana a Catalunya del Departamet de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb més de 50 projectes de referència.
El teu paper és imprescindible en aquest projecte ja que amb l’ajut de la ciutadania es poden ampliar molt les dades i conèixer quines són les espècies que trobem al nostre territori i els seus requeriments.
No cal que siguis un expert en fauna i flora ja que la comunitat d’usuaris de la plataforma MINKA t’ajudarà a identificar les espècies de les teves observacions.
Participar-hi és fàcil!
- Observa la fauna i flora del nostre municipi, papallones, libèl·lules, ocells, orquídies, qualsevol ésser viu que no sigui animal domèstic o ramader ni plantes de jardineria.
- Fes fotos
- Comparteix les fotos a l'aplicació de Minka, disponible en Apple i Android.
Si vols col·laborar en aquest projecte creat un usuari a https://minka-sdg.org/home i comença a pujar les teves fotos sobre biodiversitat!! Disposes d'un manual d'instruccions de l'aplicació Minka i del procediment per a la publicació de les observacions realitzades dins el projecte BioPrat.
Recordeu també que a la web municipal disposeu d’unes fitxes d’ajut per a la identificació de papallones, saltaprats i llagostes, libèl·lules i aus.