El correcte etiquetat del producte és una qüestió molt important
dimecres, 3 octubre, 2018 - 08:00
Els Serveis Municipals de Salut i Consum, dins de les línies de treball de protecció de la salut de la població, han encetat una campanya de control d’establiments on es ven peix.
Es preveu el control d’un total de 33 establiments, on es vigila, per exemple, la correcta conservació del peix en especial el blau (tonyina, sardina..) , que per la seva composició és més sensible a la formació d’histamina, component que pot donar reaccions al·lèrgiques. Altres aspectes que es controlen són: bon aspecte del producte (ulls i pell brillant i ganyes de color intens) i absència de paràsits (anisakis); exposició adequada de la informació respecte a l’origen del peix, mètode de pesca, etc.
Les persones consumidores també poden contribuir a la protecció i a la seguretat a l’hora de menjar peix (l'anisakiasis és fàcil d’evitar). Alguns exemples són: congelar prèviament quan es fa boquerons en vinagre, sashimi, sushi, carpaccios i altres especialitats a base de peix cru. Si es compren el.laborats, la congelació ja s’ha fet previament per part de l’establiment venedor. La cocció, fregit, enfornat o planxa a un mínim de 60º durant un minut, destrueixen el paràsit.
Consulteu aquest fulletó explicatiu.
dimarts, 26 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 25 novembre, 2024 - 17:00
divendres, 22 novembre, 2024 - 15:45