dijous, 24 gener, 2019 - 10:15
Els ajuntaments (Serveis de Salut Pública i Consum) tenen la responsabilitat de gestionar i minimitzar el risc sanitari del comerç minorista, la restauració, la producció i el transport d’aliments de l’àmbit local. Aquest encàrrec es concreta a través d’inspeccions que es fa seguint un protocol específic, per comprovar les condicions estructurals i d’equipament, la higiene general, els processos d’elaboració, els autocontrols, les manipulacions, les condicions higièniques i sanitàries relatives als productes o qualsevol altre element rellevant per protegir la salut.
A les visites s’assessora a les persones responsables sobre les anomalies detectades i com corregir-les, documentant la inspecció mitjançant una acta que recull tot allò detectat incloent fotografies. També es recollen i analitzen mostres d’aliments preparats i d’olis de fregir, per assegurar-se que reuneixen les condicions òptimes sanitàries.
Aigües del Prat, és l’empresa municipal contractada per fer aquestes tasques. L’any 2018 es van fer 344 inspeccions i els resultats es mantenen en valors similars als darrers anys respecte a la detecció de incompliments de la normativa.
Tipus d’establiments que seran objecte d'inspecció i vigilància durant 2019:
El Servei de Vigilància Alimentària, a més, té una estreta coordinació amb el Servei Públic de Consum de l’Ajuntament del Prat, col.laborant en el compliment d’aspectes bàsics de la normativa de consum com ara l’exposició del preu i de l’horari comercial, la disposició i accessibilitat dels fulls de reclamació, etc.
Podeu consultar més informació sobre el Servei Municipal de Vigilància Alimentària a: elprat.cat/salut (apartat de: Protecció de la salut).
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
dijous, 19 desembre, 2024 - 13:45