Esteu aquí

El son, un dels protagonistes de la Festa de la Salut i de l'Activitat Física

Una de les carpes temàtiques estarà destinada a la sensibilització sobre la importància del son i del descans

dimarts, 19 març, 2019 - 09:00

Una de les novetats de la Festa de la Salut i de l’Activitat Física d’enguany (dissabte 6 d’abril, pl. Catalunya) serà una dinamització molt especial a un dels espais sobre la importància del son i el descans de qualitat. La carpa del son i el descans comptarà amb una activitat “familiar” de ioga al matí (11 h) i una activitat de relaxació i estiraments a la tarda (18 h) per a persones adultes (*). En aquest espai, tothom podrà participar d’una prova guiada de gimcana pensada per prendre consciència de tot allò que ens obstaculitza descansar i dormir bé, i els efectes que té en la vida quotidiana.

Son saludable, envelliment saludable

Fa uns dies es va celebrar el dia mundial del son (el 15 de març) que ha tingut com a lema aquest any Son saludable, envelliment saludable. Tot i que encara ens falta molt de camí per recórrer, de forma gradual, a nivell col·lectiu i individual, hem anat interioritzant la importància de l’exercici físic, la dieta equilibrada, el benestar emocional i reduir el consum d’alcohol, tabac i altres substàncies tòxiques, per gaudir d’una vida saludable. No obstant això, a més d’aquests importants determinants de salut, cal afegir el son i el descans de qualitat. Dormir i descansar bé és important per gaudir d’un òptim nivell d’energia, per al desenvolupament del sistema nerviós, per a la consolidació de la memòria i per a la regulació de l’humor, la irritabilitat i l’ansietat. Hi ha, per tant, una relació directa entre un son i descans de qualitat amb gaudir d’una bona salut. La manca de son saludable s’ha relacionat amb un major risc d’adquirir certes malalties com la diabetis, l’obesitat, etc. Els trastorns del son interfereixen en la vida diària, productivitat laboral, relacions socials, rendiment escolar, etc.

Al Prat, la Festa de la Salut i de l’Activitat Física és una oportunitat per sensibilitzar la població envers els hàbits saludables. Amb la voluntat d’obrir la Festa a col·lectius i professionals diverses, reunim, també, entitats i diferents projectes de promoció de la salut i de l’activitat física del municipi. Perquè les opcions saludables no només són les millors, sinó que, a més, poden ser les més divertides. Us hi esperem el proper dissabte 6 d’abril de 2019, de les 10:00 a 13:30 i de 16:30 a 19:30 h a la plaça de Catalunya del Prat de Llobregat. Més informació a elprat.cat/salut

Infografia beneficis del son

(*) Places limitades a l'activitat familiar de ioga i relaxació i estiraments. Inscripció prèvia a salut@elprat.cat

Compartir