Esteu aquí

El Consell dels Infants publica un vídeo on reflexiona sobre l'ús de les xarxes socials

Amb aquest vídeo, el Consell culmina una feina de dos anys entorn als usos de les xarxes socials i el ciberbullying entre els nois i noies

TuTries: Xarxes socials i Ciberassetjament. Consell dels Infants del Prat.

Media Root

divendres, 14 juny, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants és un òrgan de participació dels infants de la ciutat del Prat. S’emmarca en el programa “El Prat, ciutat dels infants”, i des de 1999 repensa la ciutat d'acord amb la seva visió, necessitats i suggeriments. El programa treballa a partir de dos eixos estructurals bàsics: els tallers de participació a les escoles i el Consell dels Infants.

En aquest segon eix, el del Consell dels Infants ha estat treballant al llarg de dos anys l’ús de les xarxes socials i els problemes que pot comportar en la infància i adolescència. Les conselleres i consellers estan preocupats per una realitat quotidiana en la que les noves tecnologies condicionen en gran mesura la manera de relacionar-se entre els propis infants i adolescents.

L’objectiu final del curs ha sigut la realització d’un vídeo de conscienciació sobre la temàtica. Les conselleres han fet un vídeo plantejant situacions quotidianes on pot aparèixer el risc en l’ús de les xarxes socials, i depenent de l’actitud que prenguem, les nostres accions poden esdevenir en conductes de risc o inclús en ciberassetjament. Per a la realització d’aquest vídeo de conscienciació el Consell ha tingut l’ajuda professional d'elprat.tv, que ha participat en tot el procés de rodatge i edició respectant el guió i la visió que el Consell dels Infants volia plasmar en el vídeo.

Aquest producte no només servirà per difondre la reflexió envers aquest tema per part del Consell dels Infants, sinó que servirà com a eina pedagògica per al treball als centres educatius de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra del municipi realitzen uns tallers i formacions als centres educatius del Prat on pretenen reflexionar, conscienciar i alertar dels riscos de les xarxes socials. El vídeo realitzat pel Consell serà utilitzat com un recurs educatiu en aquestes sessions. Aquest fet encara dota de més reconeixement a la feina feta pel Consell.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 17 juliol, 2024 - 08:15

Més d’un miler d’estudiants participen en els tallers del Servei Local d’Ocupació

La iniciativa vol acompanyar i apropar els i les joves al món laboral

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

dilluns, 8 juliol, 2024 - 14:00

La desfilada per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI omple de colors els carrers del Prat

La comunitat educativa i el teixit associatiu de la ciutat, claus de l’èxit...