Esteu aquí

Concert: Trio Fortuny

Concert trio fortuny

El jove Trio Fortuny amb Joel Bardolet, Pau Codina i Marc Heredia ens convida a fer un recorregut per l’evolució de Ludwig van Beethoven en l’escriptura per a trio. Dins dels actes de commemoració del 250 aniversari del naixement del compositor.

Tres dels músics amb major inquietud i singularitat artística de la seva generació s’uneixen per articular un trio de caràcter estable que permeti desenvolupar un treball rigorós d’aproximació a algunes de les obres clau escrites per a una de les formacions de cambra per excel·lència, el trio amb piano.

Enguany, el conjunt proposa l'audició en directe de dues obres emblemàtiques de Beethoven per sumar-se d'aquesta manera a la celebració del 250 aniversari del naixement del genial compositor alemany.

El violinista Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth i András Keller. En l’actualitat és freqüent el contacte pedagògic amb Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados.  

Pau Codina va començar els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Ha rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins. L’any 2002 va ser acceptat com alumne a la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d’honor el 2010. Posteriorment va cursar el Solo Artist Diploma a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les amb el professor Gary Hoffman. Ha assistit a cursos i classes magistrals amb professors com Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx. Ha debutat ja com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de la RTVE, la Simfònica del Vallès i la JONC, respectivament. Actualment alterna els seus projectes de cambra i com a solista amb la formació danesa Esbjerg Ensemble.

El pianista Marc Heredia va iniciar els seus estudis de piano als tres anys i va continuar la seva formació amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre 2008 i 2012, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb professors com Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. De 2012 a 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea, Suïssa. Ha actuat en importants sales com L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional i la Fundación Juan March de Madrid, el Claustre de Sant Domènech de Peralada i també ha tocat en marcs com el cicle Solistas del SXXI a l’Auditorio Sony de Madrid o a l’Auditori de Girona, entre altres.

Repertori: Trios per a piano, WoO. 38 i op. 97 de Beethoven

  • Accessible

Activitats relacionades

Quin sentit té la guerra pel relat?, amb Miguel Morey

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/11/2024 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural

Story Telling

Tipus: Lectura
Quan: 27/11/2024 de 17:00 a 18:00 h
On: Biblioteca Antonio Martín