Esteu aquí

Art i tecnologia a L’Escola d’Arts en Viu

L’Escola investiga sobre l’ús de les tecnologies en la formació artística

joc tecnologic amb alumnes de violí

dilluns, 10 febrer, 2020 - 12:45

Un equip de 2 professionals de L’Escola d'Arts en Viu investiguen aquest curs les potencialitats de la tecnologia en l’aprenentatge i la pràctica artística, creant dispositius a l’abast de l’alumnat. Gràcies a la nova dinàmica de confluències de L'Escola ha estat fàcil enguany idear experiments que evolucionin els projectes educatius ja encetats per part de l'equip de tecnologia.

Tecnologia aplicada a la dansa

Per una banda s’està aplicant la teoria de colors al camp de la dansa, sense perdre de vista el color com a unificador artístic, i aportant la tecnologia com la capa invisible que crea la màgia.

En aquest projecte, estudiants de dansa vestits de diferents colors primaris, crearan música en moure's per diferents zones de l'escenari. Una càmera recollirà i identificarà el moviment dels diferents colors per definir les diferents zones per on passa cada ballarí. A més s’utilitzaran diferents sensors físics que permetran enviar paràmetres MIDI. El resultat esperat és que els estudiants puguin disparar diferents loops d'una composició creada per a l'ocasió, composta pensant en què la interpretaran ballarins en comptes de músics!

Piano Strips

Per altra banda s’està creant des de fa dos cursos, un aparell que s’ha batejat amb el nom de "Piano strips". Aquest aparell modular que s’acobla als teclats de piano estàndard, permet visualitzar diferents escales, modes o acords sobre un piano acústic a temps real. El giny es controla mitjançant una aplicació per mòbil dissenyada especialment i és compatible amb aplicacions de software existents com Lògic Pro i Ablenton, i també es pot utilitzar a través d’un teclat MIDI. S’ha dissenyat tota la part electrònica amb programari específic i en aquests moments es troba en fase d’assemblatge.

Videojocs amb objectius musicals

Amb l’afany d’introduir la ludificació a l’ensenyament musical s’ha fet una feina de creació de videojocs. Durant els últims anys s’han creat diversos videojocs en els quals s’ha utilitzat el violí com a joystick per assolir objectius musicals molt concrets, com l’afinació, l’articulació, el ritme, la mètrica, les dinàmiques, la memòria o la lectura, entre d'altres.

Es pretén que la pedagogia de grup sigui l'eix vertebrador, i per això està dissenyat per ser usat amb un mínim de cinc usuaris, amb una lògica cooperativa. Un dels reptes que es plantegen és el d’assolir una jugabilitat fiable.

Es podrà veure una mostra de tot plegat a les audicions i espectacles de juny que està preparant L’Escola.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2024 - 18:00

Dispositiu de Cançó Protesta Experimental: proposta seleccionada a la modalitat Música i Territori de la Convocatòria /Unzip 2024!

Ivó Valdivielso i Òscar Martínex ens proposen la creació popular i la...

divendres, 19 juliol, 2024 - 10:15

Comença el compte enrere per a la Festa Major 2024!

Del 27 al 30 de setembre, celebrem la festa més xamosa i més galana

divendres, 19 juliol, 2024 - 09:30

Tornen les recomanacions de sèries per l'estiu gràcies als Vermuts de sèrie

El diumenge 14 de juliol, la terrassa de la Palmira va rebre a la Paula...