Brigades de Solidaritat
Objectiu del projecte
Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO plantegem les Brigades de Solidaritat com un procés d’aprenentatge en la cultura de la solidaritat, amb l’objectiu d’obtenir una visió més completa de la realitat que es viu en alguns dels països on treballem.
Consta, d’una banda, d’un procés formatiu sobre el context internacional i algunes de les principals vulneracions dels drets humans; i de l’altra, del desplaçament a diferents països (Colòmbia, Palestina, RD Congo, Mèxic o Filipines) i del coneixement directe d’aquests per boca de les comunitats i organitzacions locals que ens acullen.
A la tornada, generem un espai de trobada de totes les participants, per tal de fer balanç de les experiències viscudes i donar l’oportunitat de continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats viscudes a cada país.
Les Brigades són d’entre 6 i 8 persones cadascuna.
Per tal de poder-se inscriure s'ha de venir a una Sessió Informativa
El termini d'inscripció a les brigades és el 30 d'abril de 2020
Entitat organitzadora
Associació Catalana per la Pau.
Tasca i dedicació de la persona voluntària
La persona brigadista té el compromís i la voluntat d’impregnar-se del context social i polític del país, coneixent les diferents vulneracions de drets humans a través d’organitzacions que treballen tot l’any per la justícia social, en diferents àmbits (dones, infants i joves, exguerrillers, presos polítics, agricultors...).
La Brigada és itinerant i és acompanyada per una persona local vinculada a una entitat sòcia de l’ACP.
A qui s’adreça?
Persona més gran de 20 anys, que hagi fet voluntariat abans i que l’entengui des d’un punt de vista no assistencial i des de la solidaritat internacionalista. Persona oberta a noves cultures i interessada en entendre les situacions polític socials diverses.
Com s’hi pot accedir?
Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.
Altres propostes per fer voluntariat
Voluntariat Internacional a Madagascar
Ajuda'ns a sensibilitzar a la població sobre les desigualtats existents arreu del...
Benvingudes refugiades
Acompanyament i acollida a persones refugiades.
Alfabetització amb Saó-Prat
Ajuda a persones nouvingudes a aprendre la llengua i conèixer l'entorn on viuen.