divendres, 28 febrer, 2020 - 10:15

Acció contra la Fam desenvolupa al Prat de Llobregat el programa europeu MILE (Migrants Integration in the Labour market in Europe), amb el suport de l’Ajuntament

El Prat, entre les 5 ciutats europees que acullen un programa pioner d’inserció laboral de persones migrades

Servei d'acollida (imatge d'arxiu)

Imatge d'arxiu

El Prat és l’única ciutat de Catalunya i l’Estat on es desenvoluparà aquest programa europeu. També es farà en ciutats d’Àustria (Innsbruc), Itàlia (Milà), i Grècia (Atenes i Patras).

En total, participaran al programa 520 persones migrades extracomunitàries, de les quals 130 ho faran al Prat de Llobregat.

Aquest projecte d’inclusió sociolaboral s’emmarca en el programa europeu MILE, que han posat en marxa Acció contra la Fam, juntament amb sis organitzacions més d’Itàlia, Grècia i Àustria i la coordinació de l’Institut de Cooperació Econòmica Internacional d’Itàlia (ICEI).

 

El Prat de Llobregat és una de les 5 ciutats de diferents països europeus que acullen un programa pioner per fomentar la inserció laboral de persones migrades extracomunitàries a partir del proper mes de març.

Aquest projecte d’inclusió sociolaboral s’emmarca en el programa europeu MILE (Migrants Integration in the Labour market in Europe), que han posat en  marxa Acció contra la Fam, juntament a sis organitzacions més d’Itàlia, Grècia i Àustria i la coordinació de l’Institut de Cooperació Econòmica Internacional d’Itàlia (ICEI).

El Prat és l’única ciutat de Catalunya i l’Estat on es desenvoluparà aquest programa europeu. També es farà en ciutats d’Àustria (Innsbruc), Itàlia (Milà), i Grècia (Atenes i Patras). En total, 520 persones migrades a aquests països rebran aquesta formació, de les quals 130 ho faran al Prat de Llobregat. A més, 30 dels participants del programa al Prat faran també formació i pràctiques no laborals en un sector concret.

Al municipi, el desenvolupament del projecte comptarà amb el suport de l’Ajuntament del Prat, que cedirà espais per als cursos i derivarà persones des del servei d’acollida, perquè puguin participar-hi.

L’objectiu del projecte és involucrar el sector públic, privat i tercer sector amb la finalitat de millorar la situació laboral de les persones migrants extracomunitàries, que són les que més pateixen la precarietat laboral (feina precària, baixos salaris, temporalitat...). El programa permetrà als participants realitzar un itinerari formatiu complet que els permetrà sortir al mercat amb millors oportunitats laborals.

Paral·lelament, durant dos anys, en els diferents països on es portarà a terme el programa, es faran trobades, taules rodones i conferències entre els tres sectors (públic, privat i tercer sector) per formar i sensibilitzar sobre com millorar la situació laboral de les persones migrants des de diversos punts de vista.

La finalitat del projecte MILE és crear un model efectiu que integri persones migrants al mercat laboral basant-se en el desenvolupament de les competències socials, fent formació tècnica en sectors professionals, i que els actors públics i privats -tant institucions públiques com empreses- participin activament en aquest procés d’integració.

Reptes i beneficis de la inclusió de persones migrades al món laboral

Les persones migrants, i en especial les dones i refugiades, són qui més pateix la desocupació a Europa. Fins i tot quan estan ja treballant, tenen feines per sota de la seva qualificació i habilitats, amb pitjors condicions laborals, cobrant menys, sense protecció laboral i amb escàs creixement professional. Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe La veu dels empleadors europeus: reptes i beneficis de la inclusió de migrants al mercat laboral desenvolupat en el marc del projecte europeu MILE.

Aquest projecte està finançat pel Fons d’Asil, Migració i Integració (FAMI). Per a més informació, es pot consultar el web www.projectmile.eu

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes