Esteu aquí

Els serveis socials municipals reforcen l’acompanyament a famílies amb infants i col·lectius vulnerables durant el confinament

D’aquesta manera, es volen evitar els riscos psicosocials de la situació d’excepcionalitat en què ens trobem.

Imatge del projecte Antenes (foto d'arxiu)

dijous, 19 març, 2020 - 12:15

Els programes d’acció comunitària i grupal de l’àrea municipal d’Acció Social estan redoblant esforços per acompanyar els infants i les seves famílies, així com persones en situació de vulnerabilitat, mentre duri l’emergència pel coronavirus i la situació de confinament. D’aquesta manera, volen evitar els riscos psicosocials de la situació d’excepcionalitat en què ens trobem, que poden patir especialment aquelles persones amb fragilitat emocional.

Amb aquesta finalitat, s’han elaborat diverses eines de prevenció, suport psicològic i autocura, com les que es detallen a continuació.

Per a infants i famílies

Per als infants i les seves famílies, s’estan realitzant les accions següents:

  • Servei de suport online a les famílies, a través de 3 terapeutes familiars.
  • A més de fer seguiment de 40 famílies en situació de risc, s’ha ampliat el seguiment a 20 més. Es tracta de casos en què els serveis socials detectin que cal suport telefònic o per videoconferència per donar eines de contenció o suport per gestionar situacions d’estrès o ansietat. 
  • Es facilitarà a les famílies recursos lúdics i culturals, als qual podran accedir de manera virtual.
  • S’impulsarà la creació d’espais grupals virtuals de 8-10 famílies per fer acompanyament socioeducatiu i mitigar l’aïllament, així com l’impuls de xarxes de suport entre famílies. 

(a la part inferior, podeu accedir a un document amb recomanacions per a les famílies)

 

Per a persones en situació de vulnerabilitat

També s’han ampliat les eines de suport per al benestar emocional de persones en situació vulnerable i s’han adaptat a la situació de confinament i de necessitat de prevenir contagis en què ens trobem. Concretament, es duen a terme les accions següents:

  • Un equip de 5 professionals de suport psicològic, a més de fer seguiment a les 80 persones que ja participen als espais grupals, ampliaran l’atenció per a noves situacions que requereixin acompanyament emocional que es derivin de serveis socials o d’altres serveis o entitats que detectin aquestes necessitats.
  • Elaboració de recursos útils de suport per a la ciutadania en general i per combatre l’aïllament en què es troben moltes persones que viuen soles. 
  • Reforç del servei comunitari Antenes, per prevenir casos d’aïllament social i soledat no volguda amb la col·laboració dels membres de la comunitat (que actuen com a “antenes” per detectar-los). Fins al moment, el projecte compta amb un equip de voluntariat de 20 persones, que es vol seguir ampliant.

 

 

Recomanacions per mantenir una sana relació familiar (pdf - 78037 bytes)
Recomanacions per mantenir una sana relació familiar

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 novembre, 2024 - 12:30

La Mostra d’Entitats del Prat arriba a la 22a edició

Gairebé un centenar d’entitats de la ciutat posaran en valor el Prat més...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:15

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 24a edició

Els propers dissabte 7 i diumenge 8 de desembre, el Pessebre Vivent tornarà a omplir d’esperit nadalenc el barri de Sant Cosme...