Esteu aquí

Wikidones Prat, un espai digital de visibilització

Durant aquest trimestre es continua treballant en el projecte engegat en 2019

dimarts, 20 octubre, 2020 - 15:00

El projecte Wikidones Prat va néixer en 2019 com a iniciativa per posar en valor i visibilitzar les dones que havien destacat en algun àmbit en el Prat.  Es tracta d’un projecte que neix per iniciativa del Programa de Feminisme i LGBTI amb la col·laboració de WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i trencar amb l’escletxa de gènere present en la Viquipèdia.

Wikidones Prat 2020

En la trobada de l'any passat es van escriure 6 articles;  articles de dones tan significatives com Carmina Balaguer, Maruja Pelegrín i Pepa Colomer.

Enguany es vol donar continuïtat al projecte i, tot i que de moment no es faran trobades presencials, Wikidones comptarà amb la implicació de veïnes que treballaran durant aquest trimestre per la visibilització de dones redactant i publicant articles a la WikiPrat. Rosina Carrion i Glòria Casas són dues de les participants en aquest procés, i durant el mes d’octubre, coincidint amb el cicle ‘Octubre Ada Lovelace’ de la Palmira, escriuran articles sobre dones relacionades amb la ciència i la tecnologia.

Què opinen les participants?

La Rosina Carrión està revisant l’article de Ramona Via i escrivint el de Dolors Vives Rodon i li sembla “interessant explicar la vida de dones que tenen alguna cosa a veure amb el Prat de Llobregat i que a més han sigut pioneres o importants per a la vida d’aquesta ciutat.” En el cas de la Ramona Via, escriptora i llevadora, a Carrión l’atreia poder escriure sobre ella perquè a principis del segle XX era difícil destacar com a dona dintre del món de la ciència.

Carlota Dobaño, científica del Prat, també veurà el seu article a la WikiPrat aquesta tardor. La Glòria Casas s’encarrega d’escriure’l “perquè la trajectòria de Dobaño està molt relacionada amb la salut i fer aquest article pot donar-nos una mica de llum per als moments tan difícils que estem vivint”. La Glòria es va interessar per al projecte perquè està molt sensibilitzada amb donar visibilitat a dones que potser són desconegudes per a la ciutadania.

Com es pot participar?

Si esteu interessades a formar part d’aquest projecte, us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu a ccpalmiradomenech@elprat.cat. No cal tenir nocions avançades d’informàtica ni haver escrit algun cop un article, només ganes de posar el nostre gra de sorra en aquesta iniciativa.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 juliol, 2024 - 17:00

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon...

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

dilluns, 8 juliol, 2024 - 14:00

La desfilada per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI omple de colors els carrers del Prat

La comunitat educativa i el teixit associatiu de la ciutat, claus de l’èxit...