Esteu aquí

Divendres comença l’Any Nou xinès

Degut al context sanitari no es duran a terme activitats presencials

Celebració de l'any passat, abans de l'arribada de la pandèmia.

dilluns, 8 febrer, 2021 - 13:45

El proper divendres 12 de febrer començarà l'Any Nou xinès o Festa de la Primavera, la festivitat tradicional més important de la Xina, i més celebrada per la seva comunitat arreu del món.

El calendari tradicional xinès és un calendari lunar i per això les seves dates varien cada any en referència al calendari gregorià. A l'astrologia xinesa existeixen 12 signes que es representen amb 12 animals. 

Cada any lunar correspon a un animal que, segons les creences populars, transmet les seves característiques a la personalitat dels que han nascut sota el seu signe. Aquest any es commemora l’any del bou, animal que simbolitza la prosperitat.

L’inici de l’any nou xinès s’acostuma a celebrar la nit abans amb reunions familiars amb grans àpats, tant a la Xina com als països de la diàspora. Malauradament aquest any, les celebracions es trobaran molt limitades degut a les circumstàncies sanitàries.

Comunitat xinesa al Prat

El col·lectiu xinès és el tercer col·lectiu estranger més nombrós a la ciutat del Prat i es caracteritza per tenir un gran dinamisme emprenedor. Enguany, però, no es podran fer activitats per donar a conèixer la seva cultura a la nostra ciutadania tal i com es va fer l’any passat. El motiu obvi és la situació sanitària en la que ens trobem actualment.

Feliç any nou xinès!     新年快乐

 

Compartir