Esteu aquí
Del Prat al plat: com evitar el malbaratament?
Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.
Cicle presencial dinamitzat per Cuchara.
Objectius:
- Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
- Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients
- Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
- Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim
Si busquem ingredients de temporada i proximitat ja tenim mitja feina feta, ara cal veure què fem amb el que comprem, com optimitzem els aliments i com els processem per treure’n el màxim de rendiment sense malbaratar-ne res. Compartirem mètodes de conservació i aprofitament i prepararem alguna recepta seguint-los.
Propera sessió:
- Del Prat al plat: sobirania alimentària, el 07 de juny
Activitats relacionades
Descobreix el CRAM! (Visita dinamitzada)
Tipus: Proposta
Quan: 27/12/2024
On: Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM)
Pratijoc 2024, l'aventura del Nadal
Tipus: Proposta
Quan: 27/12/2024 de 10:30 a 13:30 h
On: Escola del Parc
Dansa-teatre en família
Tipus: Proposta
Quan: 27/12/2024 de 10:30 a 12:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau