Esteu aquí

Del Prat al plat: com evitar el malbaratament?

Aprofitament

Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

Cicle presencial dinamitzat per Cuchara.

Objectius:

  • Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
  • Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients 
  • Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
  • Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim 

Si busquem ingredients de temporada i proximitat ja tenim mitja feina feta, ara cal veure què fem amb el que comprem, com optimitzem els aliments i com els processem per treure’n el màxim de rendiment sense malbaratar-ne res. Compartirem mètodes de conservació i aprofitament i prepararem alguna recepta seguint-los.

Propera sessió:

Activitats relacionades