Mercat municipal

Any de construcció: 1921

Arquitecte: Antoni Bartra Boada

Constructor: Artur Monés i Company (nau més antiga)

Ús de l’edifici: Mercat

patrimoni_mercat-municipal-passat.jpg

Fins a la construcció del Mercat Municipal, la Plaça de la Vila serà el punt de venda principal de tota mena de productes. A partir del 1921, quan els aliments es venguin en el mercat, les parades ambulants es dediquen, entre d'altres, a la roba, estris domèstics i eines del camp. És l'antecedent del mercat setmanal que encara es manté, actualment a la Ronda de Sud.

El primer projecte de mercat municipal estable s'encarregà al 1916 a l'arquitecte municipal Antoni Pascual i Carretero per a un solar de propietat pública a la Plaça de la Vila.

Aquest projecte no va reeixir i, uns anys mes tard, Antoni Bartra i Boada, també arquitecte municipal, en va dissenyar un altre amb el mateix emplaçament. Aquest projecte si que es va executar i el mercat entrava en funcionament l'any 1921.

Inicialment, el mercat només disposava d'una nau i una entrada única per la plaça de la Vila. L'ampliació del sud-est del solar, fins arribar al carrer d'Ignasi Iglésias, s'efectuà entre el 1934 i el 1944, i la de l'est, fins arribar al carrer del Centre, entre 1937 i 1944. Amb aquestes ampliacions es completava el mercat amb la seva estructura actual, amb els tres accessos.

L'any 2001 es van renovar els interiors, les façanes i les cobertes.