dimecres, 26 maig, 2021 - 12:00
Després de mesos d’intensa feina per part de les 24 comunitats participants en l’entorn d’aprenentatge del projecte Auxiliars de Conversa del programa Interseccions, la passada setmana, del 17 al 20 de maig, va celebrar-se la segona edició de l’Spring Festival. La iniciativa de l’Spring Festival va néixer el curs 2018-19 com una proposta col·laborativa per compartir amb la ciutat tota la feina feta durant el curs als centres educatius i culturals de la ciutat entorn la llengua anglesa i gaudir-ne plegades. En aquest curs tan insòlit, la proposta s’ha adaptat a un format virtual i ha promogut la vivència de l’anglès entre tota la ciutadania pratenca, mitjançant diferents activitats proposades i creades per les 24 comunitats i accessibles en aquesta plataforma, mantenint així l’esperit de la primera edició que va celebrar-se presencialment a plaça Catalunya.
Com a novetat d’aquesta edició, la iniciativa ha girat entorn una amenaça intergalàctica, la qual ha interpel·lat a tota la ciutat però en especial a centres educatius i culturals, que han hagut de superar diferents reptes en anglès per tal d'aturar-la. L'Spring Festival 2021 començava així:
SOS! Acabem de rebre l’amenaça d’unes criatures desconegudes d’un altre planeta que estan camuflades entre nosaltres, a les nostres escoles, instituts, centres culturals... per tota la ciutat. Han vingut a la nostra ciutat perquè volen conèixer com vivim, com pensem, com ens comuniquem, com gaudim! Ens han estat observant durant molt de temps i estan enlluernats amb el funcionament de la nostra ciutat, que volen copiar i posar en marxa a la seva galàxia.
Aquests éssers estan desesperats perquè el seu planeta desapareixerà aviat si no troben la fórmula per entendre's entre ells i amenacen de robar-nos la memòria i la nostra capacitat d’aprendre si no aconsegueixen la informació que necessiten.
Els hem convocat a una trobada per tal de compartir amb ells el nostre coneixement i convidar-los a viure al Prat el temps que calgui però ho han rebutjat i ens han donat fins el 20 de maig a les 23:59h per satisfer les seves demandes.
L’alcalde, després de rebre els seus missatges amenaçadors, ha demanat la col·laboració de tothom, des d’infants fins a gent gran, per tal mostrar-los quin és el secret del nostre èxit. Per fer-ho ens demana que organitzem uns jocs que els demostrin quins són els ingredients que fan que el nostre món funcioni.
Es necessita gent valenta que s'atreveixi a passar una sèrie de proves per mostrar a aquests éssers extraterrestres com el treball col·laboratiu ens fa forts, perquè ho puguin aplicar al seu planeta. Els podem ajudar, oi?
Heu rebut al vostre centre una capsa que s’haurà d’obrir amb un codi secret. Aquest codi només el descobrireu superant els reptes que rebreu. Només seguint les instruccions podreu col·laborar per construir un missatge que s’haurà de llençar a l’espai abans que s’acabi el termini.
Només si treballem plegades aconseguirem parar aquesta amenaça i salvar el seu planeta! Us atreviu?
Amb aquest inici tant emocionant començava la segona edició de l'Spring Festival, on durant els quatre dies els centres participants del projecte gaudirien d’un gran ventall d’activitats en llengua anglesa plantejats en format de reptes. Totes aquestes activitat, que també van obrir-se a la ciutat mitjançant una plataforma web, van ser creades per l’equip d’auxiliars de conversa i l’alumnat i hi va haver propostes molt diverses: jocs coneguts com el Taboo, Snake and ladders Pasapalabra o Among us, jocs de preguntes i respostes sobre temàtiques diverses (llibres, pel·lícules, ioga…), gimcanes, coreografies, receptes de cuina, mots encreuats, embarbussaments i un llarg etcètera.
El primer dia del festival, l’alcalde Lluís Mijoler va sorprendre l’alumnat i la resta de persones participants amb un vídeo on demanava la col·laboració de tothom en la realització de les proves per poder aturar l’amenaça.
Els centres educatius i culturals havien rebut una caixa misteriosa tancada amb un cadenat, la combinació del qual només es podria obtenir si es resolien correctament les 4 proves que els hi havien estat assignades. La caixa amagava una peça de trencaclosques de gran tamany, la qual seria indispensable per la darrera prova. Així, durant una setmana, petits i grans van haver de superar un seguit de reptes per poder aconseguir la combinació correcta i desvetllar l'interior de la caixa.
L’últim dia del festival, alumnat, auxiliars de conversa i representants de cada centre van portar, per torns, la peça aconseguida a cadascun dels seus centres fins la plaça Catalunya. Allà hi havia una gran estructura que anava composant-se i prenent forma d'un gran trencaclosques i anava desvetllant un missatge ocult. D'aquesta manera, un cop col·locades totes les peces, va poder llegir-se un missatge dirigit als éssers intergalàctics que contenia el secret del bon funcionament de la nostra ciutat i que va permetre aturar l’amenaça que planejava sobre el Prat. El missatge era el següent: Alone we go faster, together we go further (Soles anem més depressa, juntes arribem més lluny).
Tota l'experiència va quedar enregistrada en aquest reportatge del Prat TV, també es va visitar a El Prat Ràdio per explicar la iniciativa i, a continuació, es comparteixen algunes de les fotografies de la cloenda. A més, si voleu veure com va quedar el trencaclosques, us podeu dirigir a la Biblioteca Antonio Martín on hi estarà exposat fins el 30 de juny.
dimecres, 8 gener, 2025 - 11:00
dimarts, 7 gener, 2025 - 18:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15