dimarts, 5 octubre, 2021 - 12:00
L’octubre s’omple de teatre en majúscules, dramatúrgia en estat pur. Grans noms com Julio Manrique, Carme Sansa, Júlia Truyol i Lluis Marco sota la batuta del prestigiós director lituà Oskaras Kursunovas en una nova versió de L’oncle Vània d’Anton Txèkhov, inauguren la temporada. La programació continua amb l’aposta per la creació de quilòmetre zero, La Moderna, que compta amb un equip majoritàriament pratenc per Una intervenció, dirigida per Silvia Sabaté. El mes es tanca amb la comèdia dirigida per Cesc Gay, 53 diumenges, amb Pere Arquillué, Lluís Villanueva, Àgata Roca i Cristina Plazas que ens convidaran a ser espectadors de les febleses humanes, sobretot en les relacions que semblen més sòlides.
L’inici del curs escènic es complementa amb la música en acústic de La Bien Querida, programada en col·laboració amb La Capsa i el tret de sortida de les programacions familiars liderades per La Xarxa. Veus i formats molt diferents. Propostes que mantenen una línia de programació que aposta per la diversitat i és que donaran pas a un novembre carregat de plats forts tant a nivell teatral com musical.
El primer cap de setmana de novembre quatre grans dames del teatre català pujaran a l’escenari amb la proposta I només jo vaig escapar-ne. Muntsa Alcañíz, Lurdes Barba, Imma Colomer i Vicky Peña, dirigida per Magda Puyo, on la paraula té la força necessària per quedar-se a la butaca contemplant un magnífic treball interpretatiu. De la dramatúrgia anglòfona L'Artesà passa a un doble programa dirigit per Andrés Lima i inspirat en el llibre de Naomi Klein, La doctrina del xoc. Viatjant des de Xile a la investigació teatral al voltant del cop d’Estat de Pinochet, fins a l’Argentina i l’Irak reflexionant sobre en quina mesura som corresponsables de la nostra història. Shock 1 i Shock 2 són, sense cap mena de dubte, plats forts d’una temporada per recordar.
L’Artesà també acollirà la producció anual de Teatre Kaddish, una creació col·lectiva dirigida pel Ferran Utzet, un work in progress que parteix dels conceptes de record i memòria per construir una proposta escènica. El novembre es tancarà amb una nova visita al Prat de Los Voluble i la seva Zona acordanada, tota una experiència performativa al voltant de la guitarra flamenca de Raúl Cantizano. Una barreja entre electrònica, flamenc i creació audiovisual per reflexionar al voltant del concepte de “nova normalitat”. El recent Premio Nacional de Teatro, Juan Diego Botto aterrarà al Prat al mes de desembre amb Una noche sin luna, on Lorca parlarà en primera persona de la seva obra, de la seva vida i dels seus secrets.
La recta final de l’any estarà protagonitzada per les propostes més transgressores i que desdibuixen límits entre disciplines amb una nova edició del cicle Indiscipinats, organitzat conjuntament amb La Capsa i Unzip, el dispositiu d’Arts Visuals. Dins de la programació fins al desembre també cal destacar les propostes per a tots els públics amb els espectacles de Zum Zum Teatre i un magnífic Polzet i El silenci d’Hamelin de la companyia Farrés Brothers. El mes de gener tancarà el cicle familiar, la Biblioteca de cordes i nusos, la primera proposta que va trepitjar l’escenari del remodelat Teatre L’Artesà.
El 2022 s’inicia al Teatre L’Artesà amb humor. El circ familiar obre l’any per gaudir del període de vacances amb Les Madeleines de Polpe i cinc esbojarrats equilibristes. També es torna a programar una de les propostes que va esgotar les localitats amb més rapidesa però que no es va poder dur a terme per la crisi sanitària: Faemino y Cansado que seran dos dies a casa nostra. El cicle Dijous Teatre també tindrà la seva aturada al mes de gener amb una de les companyies catalanes més internacionals Agrupación Señor Serrano i el seu darrer espectacle The Mountain, un joc escènic al voltant del concepte de realitat.
Les entrades dels mesos d’octubre i novembre són a la venda des de dilluns 4 d’octubre, a les 17 h, mentre les entrades per a desembre i gener, es podran comprar des de dilluns 15 de novembre, també a les 17 h.
També es tornen a engegar el projecte educatiu amb les escoles, Camins Vius, i les residències dels estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari (TFG).