Observatori socioeconòmic
L'Observatori Socioeconòmic és un espai on es treballa per tal que la ciutadania i els agents socials de la ciutat puguin mantenir-se informats i tenir a l'abast i actualitzats els principals indicadors socioeconòmics del Prat de Llobregat
Empreses del Prat de Llobregat
Llocs de treball al Prat de Llobregat
La Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat és una publicació anual amb dades actualitzades sobre l'activitat econòmica a la ciutat, principalment estructura empresarial i mercat de treball. La diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat presenta les variables estadístiques més significatives de la realitat econòmica i social de la nostra ciutat.
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2023
Descarrega PDF
(pdf - 558469 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2022
Descarrega PDF
(pdf - 1360702 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2021
Descarrega PDF
(pdf - 3635996 bytes)
Diagnosi Socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2020
Descarrega PDF
(pdf - 3079905 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2018
Descarrega PDF
(pdf - 2261814 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2017
Descarrega PDF
(pdf - 6411966 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2016
Descarrega PDF
(pdf - 12811953 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2015
Descarrega PDF
(pdf - 1772106 bytes)
Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat. 2014
Descarrega PDF
(pdf - 2337555 bytes)
El Projecte “El Perfil de la Ciutat” consisteix en la col·laboració tècnica, metodològica i de recerca d’una sèrie d’Ajuntaments, a través, principalment, dels seus Observatoris Socioeconòmics. Actualment està format per 14 ajuntaments, entre els quals es troba el del Prat de Llobregat.
Aquesta col·laboració que té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats, és a dir, dels seus ciutadans.
Fruit d’aquesta col.laboració es fa seminaris i jornades, s’edita documents de treball, es fa recerca i, finalment, es publiquen les fitxes que anomenem “perfils”. Fitxes amb els indicadors de qualitat de vida seleccionats. Indicadors que permeten avaluar comparativament la qualitat de vida de cada ciutat, en relació tant a les altres ciutats com en la seva evolució en el temps. Camparatives que han de permetre conèixer millor la realitat de les nostres ciutats i, per tant, gestionar-les millor, fent-hi polítiques més adaptades i que permetin millorar el nivell i qualitat de vida.
Anuari Perfil de la Ciutat
Aquest anuari presenta una bateria d'indicadors i compara una sèrie de ciutats mitjanes catalanes, entre les quals El Prat de Llobregat
Programa AODL
Descripció programa
El programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local consisteix en analitzar les dades socioeconòmiques del Prat de Llobregat, per tal d’aprofundir en el coneixement de la ciutat i el seu entorn mitjançant la elaboració de diferents materials i estudis sectorials i de conjuntura econòmica amb la finalitat de promoure el desenvolupament econòmic local i aportar coneixement i eines que ajudin a la presa de decisions i a definir, millorar i/o planificar línies d’actuació estratègica en l’àmbit del desenvolupament econòmic.
Objectiu General
Analitzar dades socioeconòmiques i elaborar estudis, materials i recursos informàtics sobre el mercat de treball, el teixit productiu i l’activitat econòmica del municipi per tal de conèixer en profunditat la realitat socioeconòmica del Prat de Llobregat i la seva àrea d’influència amb dades actualitzades i comparatives i amb una perspectiva estratègica que permeti obtenir elements per al disseny, planificació i programació de mesures de desenvolupament econòmic i foment de l’ocupació, així com la presa de decisions.
Objectius específics
- Recerca, tractament, anàlisi i interpretació de dades i indicadors pròpies de l’àmbit del desenvolupament local com l’ocupació, la formació i la promoció econòmica amb d’altres que tenen a veure amb els vectors de competitivitat econòmica, cohesió social i sostenibilitat mediambiental, d’interès per conèixer la conjuntura econòmica del municipi, detectar tendències i problemàtiques, i elaborar informes i estudis.
- Promoure la interacció entre els agents implicats en el desenvolupament econòmic del territori i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic
- Millorar els processos de seguiment i avaluació de les olítiques d’ocupació i desenvolupament local per incrementar-ne l’eficàcia i l’eficiència.
- Donar suport a la planificació i a la gestió estratègica de l’àmbit de la Promoció Econòmica i l’Ocupació, mitjançant l’assessorament tècnic.
- Articular canals de comunicació per a la publicació i difusió dels productes i estudis que es generen a través de l’observatori i els programes i serveis que s’ofereixen a l’Àrea de Desenvolupament Econòmic.
Normativa
Les bases d’aquesta convocatòria 2023 es troben regulades a l’Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local i les seves modificacions (Ordre TSF/158/2020, de 21 de setembre; Ordre EMT/149/2022, de 16 de juny; Ordre EMT/186/2023, de 17 de juliol) i a la Resolució EMT/2610/2023, de 12 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2023 per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de nous agents d’ocupació i desenvolupament local.
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social – Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local