Esteu aquí

Salut i treball en l'economia gig

Temes: Persones
Categories: Viure en Salut
TIPUS: Proposta
Cicles: Aula de Salut
Per a qui: Adult, Dones, joves

Amb Azahara Palomeque, escriptora i doctora en estudis culturals (Princeton).

Llibres publicats: Currículum, RIP (Rest in plastic), American poems, En la ceniza blanca de las encías, Año 9. Crónicas catastróficas en la era Trump.

Dades per connectar-se a la reunió Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84816990158?pwd=dmtrZWFZUkZCS1Q1eFUyeCtwSzFOUT09   ID reunió: 848 1699 0158 Codi: 446331

Si hi ha problemes amb la connexió, podeu contactar amb aquest número de Whatsapp només mentre dura la sessió (i quinze minuts abans): 650 425 893

Richard Sennett, sociòleg nord-americà, deia que “la fletxa del temps s'ha trencat; no té trajectoria en una economia política continuament redissenyada, curt-terminista i que odia la rutina", i que a aquesta ruptura del temps ha contribuït especialment el treball. Sennett parla d'un fenòmen omnipresent com és la transformació de l'antiga ocupació estable en una obligatorietat cada vegada més fragmentada, que exigeix una constant reinvenció, l'adquisició de noves habilitats, i la conversió del/de la treballador/a en imatge de marca. Sotmesos/es als ritmes de la productivitat i l'acceleracionisme, el treball ocupa espais personals que no le corresponen i no aporta una identitat en quant que institució voluble e insegura.

A aquesta problemática se sumen els riscos de l'automatizació, la progressiva disminució de drets laborals, i la percepció de que el nostre exercici laboral és cada vegada més inútil socialment (David Graeber) i ens arrabassa l'ànima (Simone Weil).

  • Quins efectes tenen aquestes dinàmiques per a la salut personal i col·lectiva?
  • Amb quines eines comptem per mitigar-los o erradicar-los?, i
  • quins nous imaginaris laborals  _amb les seves polítiques i drets corresponens_ serem capaces d'impulsar en una època clau marcada per les  mudances que imposaran fenòmens com el canvi climàtic?

Seran algunes de les qüestions que s'abordaran en aquesta xerrada.

Activitats relacionades