Esteu aquí

Manteniment dels desfibril·ladors al Prat

Els divuit DEA gestionats per l'Ajuntament estan instal·lats en oficines municipals centres cívics, esportius, educatius, sociosanitaris i mercats municipals.

Desfibril·lador exterior automàtic (DEA) situat a l'edifici municipal de la pl. de la Vila

dimarts, 14 febrer, 2023 - 08:30

Al Prat, hi ha divuit desfibril·ladors externs automàtics (DEA) gestionats per l'Ajuntament del Prat. Els DEA estan instal·lats a oficines municipals, centres cívics, esportius, sociosanitaris,  educatius, mercats municipals...). 

Algunes propietats privades (comunitats veïnals, gimnasos, etc.) també en disposen, però l’adquisició, control i manteniment en depèn d’aquestes.

En aquest espai web podeu trobar tota la informació: plànol amb ubicacions, històric d'implantació a la ciutat  i oferta formativa, dins de l'eix educació per a la salut

L’any 2022, es va actualitzar el contracte per al manteniment i formació per a l'ús correcte dels divuit DEA sota la gestió municipal. La despesa contractada va ascendir a 7.901,66  euros (període des de 2022 fins a l’abril 2024). Seguint l'acord marc del catàleg de l'Associació Catalana de Municipis, ACM.  L’empresa adjudicatària va ser Caryosa Hygienic Solutions, SL.

 

Oferta educativa en primers auxilis i RCP

Recordem, també, que en la Guia El Prat Educa 2022-2023, hi ha una oferta gratuïta en Primers auxilis i Reanimació cardiovascular (RCP) que inclou alumnat, professorat i famílies de les diferents etapes educatius.

 

 

Protocol d'actuació

Tot i que és important la formació per a un ús òptim dels aparells de desfibril·lació, qualsevol persona pot posar-los en funcionament. Davant d’un esdeveniment en què una persona es desploma i hi ha la sospita que d'un atac cardiorespiratori, cal fer el següent:

• Col·locar a la persona afectada en una posició adequada, examinant l’entorn i tenint cura que no hi hagi l’element que li ha pogut causar l’atac

• Comprovar la respiració de la persona afectada

• Avisar immediatament al 112

• Demanar ajuda a una altra persona que es trobi a la zona

• Una de les persones inicia les maniobres de reanimació cardiopulmonar i l’altra va a buscar el DEA més proper

• Si hi ha més persones a la zona es fan torns per seguir amb les maniobres de reanimació per mantenir un bon ritme

• Quan arriba el DEA es posen els elèctrodes i es segueixen les instruccions

• Es continua fins que arriben els serveis d’emergència

 

14 de febrer, Dia internacional de les cardiopaties

Les cardiopaties congènites son el grup més freqüent dins de les malformacions congènites, afecten aproximadament 1 de cada 100 naixements. Consisteixen en malformacions de l’estructura del cor que apreixen durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la gestació, els primers anys de vida o, fins i tot, durant l’edat adulta. Des de l’associació de cardiopaties congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant han creat la campanya #corquecreix per donar visibilitat. Hi ha diverses accions programades a tot Catalunya. Als seus espais webs i xarxes socials, es pot trobar més informació. Una altre dia internacional interessant per generar sensibilització és el 14 de març, Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 novembre, 2024 - 11:30

L’Institut Estany de la Ricarda, seu de la IV Jornada d’intercanvi d’experiències del programa #aquiproubullying

El centre, el primer de la ciutat en desenvolupar-lo, ha obtingut recentment...

dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45

En marxa un nou grup d’ajuda mútua sobre criança infantil

Es durà a terme, quinzenalment, els dilluns, de 18 a 19:30 h, al centre cívic...

dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents ja compten amb nous membres

El Saló de Plens acull l’acte de renovació d’aquests dos òrgans de...