Esteu aquí

Presentació de llibres d’autores i autors locals: Toni Arencón i Salvador Balcells

centric_primavera de llibres i lletres_balcells_arencon

Els autors presenten els seus llibres:

De tots el verins, el seu secret et donaré  de Toni Arencón Arias

Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la. Nova Editorial Moll

Barcelona, 1829. Sota el despòtic govern de Charles d’Espagnac, capità general del Principat de Catalunya, un seguit de sorprenents crims, provocats per verins, commociona l’esperit dels habitants de la Ciutat Comtal. La reacció del maquiavèl·lic comte d’Espanya no trigarà a produir-se: empresonaments, desterraments, execucions públiques...

Mentrestant, a cent noranta llegües de distància, el prestigiós toxicòleg menorquí Mateu Orfila, catedràtic de Medicina Legal i Química Mèdica de la Universitat de París, encara no pot sospitar que, amb la voluntat de col·laborar per resoldre l’autoria dels enverinaments, els avatars del destí el portaran a veure’s involucrat en les perilloses i arbitràries maquinacions del totpoderós militar, tot posant en risc la vida de les persones que més estima i la seva pròpia.

El blau de totes les ombres de Toni Arencón Arias

Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver de Novel·la. Edicions Món de Llibres

El blau de totes les ombres és una novel·la de ficció històrica, biogràfica, intertextual, basada en els primers quaranta anys de vida de Santiago Rusiñol (l’home bohemi, l’home artista, l’home viatger, l’home aventurer, l’home anècdota...), on l’esfilagarsat vestit de la realitat se sargeix amb els retalls de la imaginació mitjançant les puntades d’una agulla enfilada amb els fragments manllevats dels escrits de l’artista i els d’aquelles persones amb les quals es va relacionar. La narració omple els buits ombrívols que restaven amagats en la daurada teranyina del mite del líder modernista, i ens fa dipositaris de la crònica d’un itinerari vital (fins i tot en la soledat, en el desamor, en el dolor, en l’agonia i en el combat final: el de la mort) i del secret d’una recerca: la del blau que esdevé present en l’essència de totes les ombres.

Fitxa de l'autor al Pratilletres: Arencón Arias, Toni

Retorn a Fukushima de Salvador Balcells

Un reporter free-lance barceloní en hores baixes arriba a Tòquio dies abans del terratrèmol, el tsunami i el desastre nuclear de Fukushima, que van assolar la regió de Tohoku, amenaçant l’arxipèlag i el planeta amb una catàstrofe nuclear. Mentre molts occidentals intenten fugir del país, el periodista es dirigeix contra corrent cap a les zones més afectades, al nord profund del seu admirat Basho, en un viatge insòlit on coneixerà personatges extraordinaris i es veurà atrapat en una trama on ningú és qui diu ser i on els esdeveniments es van succeint a un ritme de vertigen, fins el sorprenent desenllaç final. Com a rerefons el paisatge japonès, els costums, els mites i llegendes i una atmosfera que combina el pensament oriental amb les tecnologies més avançades i que seduirà els lectors des de les primeres línies.

Quatre dies de març de Salvador Balcells 

Premi Literari “Novel·la i Falles”

Laura Nebot s’ha despertat en una caravana emmanillada i desconcertada. Qui voldria segrestar la Fallera Major de València justament abans de començar les Falles? Amb el personatge principal de la festa desaparegut les autoritats es pregunten quin pot ser el mòbil d’aquell segrest: el seu reconegut catalanisme? Un crim passional? Un atac terrorista antifaller?

Un equip especial format per la flor i la nata dels tres cossos policials presents a la ciutat haurà d’investigar a correcuita la desaparició de Laura, un operatiu que, en vista dels resultats, es podria definir com un bunyol d’investigació.

Quatre dies de març és una narració divertida i trepidant, amb les Falles com a escenari i on es recupera l’emblemàtic Emili Espinosa, personatge recurrent del reconegut escriptor de novel·la criminal Salvador Balcells.

Fitxa de l'autor al Pratilletres: Balcells i Vilà, Salvador

Activitat emmarcada en el cicle Primavera de llibres i lletres.

Activitats relacionades

El taller d’escriptura

Tipus: Lectura
Quan: 17/07/2024 - 17:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Inscripcions Obertes