dilluns, 25 setembre, 2023 - 01:30
La nit de dissabte de Festa Major és una nit llarga que s’acaba ben entrada la matina després de ball i festa. Però els trons i petards de les Matinades de foc ens recorden que cal llevar-se perquè ens espera un diumenge ple d’activitats. Les colles de foc de la ciutat, Diables del Prat, Ball de Diables i la Colla Trabucaire del Prat han recorregut els carrers de la ciutat acompanyats de la Xaranga de la Casa de Aragón per recordar que la Festa Major no s’ha acabat encara!
La XXXVI Trobada Gegantera ha ocupat la plaça de la Vila amb la plantada de les figures de gegantes, gegants i gegantons de la ciutat i de les colles convidades. Durant la plantada i la cercavila, infants i grans han pogut passejar, veure de ben a prop i fer-se fotografies amb l’Eulalia, la Griselda, el Rotllà, la Carxofeta, el Sisquet i la resta de figures de les colles participants: l’Assoc. Gegantera Recreativa del Prat, Assoc. Gegantera Delta, AMPA de l’Escola Mare de Deu del Carme, l’Escola Nostra Senyora del Mar, l’AFA de l’Escola Josep Tarradellas i de l’Institut Salvador Dalí, COVgrossos, Cabrera de Mar, Olesa de Bonesvalls, Premià de Dalt, Viladecans, Palleja, Cabrils, Castelldefels, les Borges Blanques i Sant Carles de la Ràpita. La Trobada ha finalitzat al parc Fondo d’en Peixo els gegants i gegantes han fet els balls i lluïments finals.
La plaça de la Vila també ha estat escenari de la tradicional Ballada de sardanes de Festa Major amb la música en directe de la Cobla del Baix Llobregat. A la tarda ha estat el torn de les figures infantils i els gegantons de les colles, amb la Trobada de gegantons de Festa Major, que han fet un petit recorregut al voltant de la pl. de la Vila després de compartir un berenar amb tots els infants que s’han apropat.
Durant tot el dia, s’ha instal·lat als jardins de Joan Salvat Papasseit L’Aparador, el petit mercat de Festa Major on veure objectes i peces fetes a mà o amb processos de producció artesanals. Diferents parades i tallers han fet les delícies de les aficionades i aficionats al DIY. També s’ha pogut participar en un espai de pràctica lliure, on la comunitat “fet a mà” del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa ha compartit una bona estona i ha mostrat en directe les seves habilitats en disciplines ben diverses com el ganxet o el patchwork.
Les arts en Viu han tingut el seu espai el diumenge. Primer el vermut escènic al Kaddish, un petit tastet de teatre que la companyia ha ofert a Torre Muntadas. I a la tarda, el primer passi de “Esto no es Jamaica”, la proposta escènica que el Teatre Kaddish ha portat a l’escenari del Teatre L’Artesà aquesta Festa Major. Un recull d’històries 100% potablaves, però que són comunes també a altres punts de l’extraradi d’una gran ciutat i que ens apropen a personatges i moments del seu dia a dia molt propers.
Les escoles de danses urbanes de la ciutat han deixat clar al festival Street Dance que el ritme és cosa seva. Més de vint grups de diferents edats han pujat a l’escenari acompanyats d’una DJ en una mostra d’estils urbans diferents.
Al vespre, el foc i les espurnes han tornat a ocupar els carrers del Prat amb el Correfoc Jove. Els diables i diablesses més petits de les colles de foc de la ciutat han fet un recorregut ballant a ritme de timbals i saltant sota trons i petards.
Com sempre, la música ha estat molt present durant tota la jornada. La Unió Filharmònica ha ofert el concert de Festa Major a la plaça Sant Jordi. Les dues formacions de l’entitat, la banda simfònica i el cor, han interpretat un repertori molt variat, amb peces d’autors com Alfred Reed, Arturo Márquez o George Gershwin entre d’altres. El concert ha finalitzat, com és tradició, amb la interpretació conjunta de la Sardana de Festa Major.
També a la plaça Sant Jordi, els incombustibles Blue Majer’s han fet un concert on han deixat ben clar que la música no entén d’edats ni d’èpoques i que porten el rock al seu ADN.
Les músiques al parc han encetat la tarda amb un referent del pop i el folk, Julio Bustamente. La nit s'encarava amb el fantàstic directe de La Dame Blanche i els seus ritmes, que van des dels afrocubans al hip-hop o reggae. El públic s’ha rendit a la força de la cantant, i ha acabat el concert pujant a l’escenari i ballant entregat. Ha tancat la matinada la fusió de música electrònica i arrels andaluses de Califato 3/4 DJ set.
Però el plat fort de la nit ha estat el concert d’OBK, grup mític del pop electrònic dels 90 i que han estat definits com els Depeche Mode espanyols. El CEM Julio Méndez estava ple de gom a gom, i tots els assistents han gaudit d’un espectacle que ha repassat temes ben coneguts com Historias de amor, Oculta realidad, La princesa de mis sueños o El cielo no entiende .
Grans èxits per tancar un gran diumenge de Festa Major. Comencem a sentir que això s’acaba, però no patiu, que encara ens queda un dia de festa!
dilluns, 7 octubre, 2024 - 14:45
dissabte, 28 setembre, 2024 - 00:30
dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45