Esteu aquí

L’abordatge de les rebequeries infantils

Quina mare o pare no s’ha sentit algun cop desbordat/da davant una rebequeria del seu fill/a? Acompanyar aquesta etapa del desenvolupament en el camí cap a la diferenciació i la construcció de la seva identitat pot ser una oportunitat d’aprenentatge per a tots i totes!

Les rebequeries apareixen al voltant dels 2 anys, quan els infants comencen a experimentar més independència i autonomia, i duren aproximadament fins els 4 o 5. Poden despertar en els pares i mares emocions molt desagradables com angoixa, por, sensació de descontrol, vergonya, ràbia, impotència, frustració... Per això a vegades són difícils d’acompanyar i de sostenir.

És important comprendre que les rebequeries conformen una manera de créixer, de conèixer les pròpies limitacions, d’expressar emocions que existeixen en el seu món intern com la frustració, la gelosia, la necessitat d’atenció i de controlar l’entorn, i que són una forma d’aprenentatge de les normes de la societat on viuen i, per tant, adaptatives.

En aquest taller volem reflexionar sobre la funció i significat de les rebequeries i que passa en els infants a nivell neuropsicològic, així com donar eines als pares i mares per a poder-se col·locar en un rol d’ajuda i contenció cap a l’infant des de l’autoregulació, l’empatia i la fermesa, alhora que interpretar i posar paraules a l’estat mental de l’infant.

Amb Alba Herrera i Ariadna Sureda psicòlogues i terapeutes familiars del SOAF

La sessió serà virtual a través de zoom, enviarem l'enllaç amb antelació a les persones inscrites. Les places són limitades, cal fer inscripció a soaf@elprat.cat o al telèfon 634 35 97 84.