Esteu aquí

El Cèntric explora les possibilitats de la intel·ligència artificial

Tres xerrades divulgatives per analitzar les oportunitats que ofereix aquesta tecnologia i els riscos que comporta

cèntric_cultura digital_xerrades IA

dimecres, 18 octubre, 2023 - 12:30

Durant els propers mesos d’octubre i novembre, el Cèntric Espai Cultural acollirà tres xerrades divulgatives centrades en la cultura digital, en el marc del cicle "Connecta’t al món". L'objectiu d'aquestes sessions és oferir a la ciutadania una nova perspectiva sobre com opera el món tecnològic que ens envolta.

Aquestes xerrades posaran el focus en la intel·ligència artificial, analitzant com aquesta tecnologia està transformant i millorant diversos àmbits, com la medicina, les finances, el transport i l'educació, entre molts d’altres.

Amb la finalitat de donar eines a la ciutadania  per aprofitar de manera conscient les oportunitats que ofereix la IA, així com d’informar sobre els riscos i desafiaments que comporta, les sessions s’endinsaran en els conceptes clau d'aquesta branca de la informàtica que està revolucionant diferents àmbits de la nostra societat.

Aproximació a la IA des de diferents angles

Per tal de comprendre més i millor les particularitats d’aquesta nova tecnologia, cada sessió s’aproximarà a la IA des d’una òptica diferent.

La primera xerrada, que es durà a terme el 25 d’octubre, ens introduirà en els conceptes clau de la IA, i analitzarà el seu potencial transformador en la nostra societat. El 8 de novembre ens centrarem en un dels sistemes d’IA que ha assolit més popularitat en els darrers temps, el ChatGPT, examinant les seves possibilitats i les seves limitacions, i posant-lo en pràctica en directe. El cicle conclourà el 22 de novembre, reflexionant sobre els aspectes ètics i els riscos immanents en l’ús d’aquestes tecnologies.

El periodista i consultor expert en comunicació digital Jordi Flamarich serà l’encarregat de conduir aquestes sessions, a les quals es podrà accedir de manera gratuïta. 

Escolteu els àudios de les xerrades aquí 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 juliol, 2024 - 17:00

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon...

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

divendres, 5 juliol, 2024 - 12:00

L'Orquestra de barri surt del Ribera durant l'estiu

El grup de música comunitari ha compartit el seu talent a la residència...