Esteu aquí

La campanya Adeu Plàstics promou l'ús d'envasos reutilitzables en la compra diària al Mercat Municipal

dimecres, 25 octubre, 2023 - 15:00

En un esforç per contribuir a la protecció del medi ambient i la salut pública, s'inicia una nova campanya al Mercat Municipal destinada a reduir l'ús de plàstics d'un sol ús. Aquesta iniciativa, que promou la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat, té com a objectiu principal fomentar l'adopció de hàbits més sostenibles entre els compradors i les compradores.

Dates de la campanya i foment de l'ús d'envasos reutilitzables

La campanya tindrà lloc al Mercat Municipal des del 30 d'octubre fins al 2 de desembre. Durant aquest període, es promourà activament l'ús d'envasos reutilitzables per a les compres als mercats municipals. Aquesta estratègia és fonamental per reduir la quantitat de plàstics d'un sol ús que es generen i disposar d'alternatives més sostenibles.

Recompenses per a la clientela que opti per la sostenibilitat

Aquelles persones que facin les seves compres sense generar residus tindran l'oportunitat de rebre un obsequi. A més, podran participar en un sorteig per guanyar un lot de productes residu zero. Aquesta mesura busca recompensar i reconèixer l'adopció d'hàbits de compra responsables.

Participació de paradistes i estudiants

La campanya compta amb la implicació activa dels i les paradistes del Mercat Municipal, així com amb la col·laboració de l'alumnat de l'INS Salvador Dalí, que estarà present al Mercat Municipal els dies 9 i 10 de novembre per informar i educar la clientela sobre la importància de reduir l'ús de plàstics d'un sol ús. 

Continguts per a xarxes socials i altres plataformes

A més d'estar present físicament al mercat, l'alumnat generarà continguts per a xarxes socials i altres plataformes per difondre entre la ciutadania local aquesta iniciativa de compra sostenible. Aquesta estratègia de comunicació digital té com a objectiu arribar a un públic més ampli i promoure la consciència ambiental.

Per a més informació sobre aquesta campanya i altres iniciatives relacionades amb mercats sostenibles, podeu visitar l'enllaç següent: diba.cat/es/web/mercats-sostenibles/.

 

Compartir

Noticies relacionades

Arbre nou

dimecres, 14 agost, 2024 - 08:45

Manteniment i Serveis reprèn la campanya de plantacions d'arbres

Les accions s’havien de realitzar durant la passada tardor i hivern, però es...

dilluns, 12 agost, 2024 - 09:30

L’Ajuntament fa més d’un miler d’actuacions a l’any per prevenir i controlar les plagues urbanes

La col·laboració ciutadana és essencial per fer front a un fenomen agreujat...
Playa 2024

divendres, 9 agost, 2024 - 10:45

La qualitat de l’aigua de la platja, de nou excel·lent

Les anàlisis realitzades el passat 5 d'agost confirmen el bon estat de l...