Assessorament, informació i préstec de material per dur a terme els treballs de recerca de batxillerat

Aquesta activitat pretén donar suport als alumnes i al professorat, des d’equipaments i serveis específics, per dur a terme els treballs de recerca.

5358 - A/e: educació@elprat.cat). Ofereix suport en la recerca d’informació, documentació i materials que es generen als diferents departaments municipals. També facilita el contacte i la interlocució amb els tècnics municipals que poden estar relacionats amb les temàtiques sol·licitades. La Regidoria d’Educació vehicularà i articularà les demandes d’aquests recursos.

SERVEI EDUCATIU (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, c. del Riu Cardener, 2-4. Tel. 93 379 80 82). El CRP (Centre de Recursos Pedagògics) ofereix suport a la tasca pedagògica del professorat per a l’elaboració del treball de recerca i facilita el contacte i la interlocució amb especialistes relacionats amb les temàtiques sol·licitades.

ARXIU MUNICIPAL (Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Cèntric Espai Cultural. Tel.  93 478 28 58 - A/e: patrimonicultural@elprat.cat). L’Arxiu Municipal ofereix assessorament i suport documental, hemerogràfic, fotogràfic i audiovisual a l’alumnat que desenvolupi treballs de recerca relacionats amb la història i el patrimoni del Prat de Llobregat. L’Arxiu organitza sessions formatives i d’assessorament prèvies, adreçades als tutors/ores dels treballs de recerca, per donar-los a conèixer el fons i la documentació de què es disposa en aquest servei. Cal telefonar-hi per concertar dia de visita i atenció personalitzada. 

BIBLIOTECA MUNICIPAL ANTONIO MARTÍN (Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Cèntric Espai Cultural. Tel. 93 370 51 52 - A/e: b.prat.am@diba.cat). Aquest servei ofereix suport bibliogràfic i documental a l’alumnat que desenvolupi treballs de recerca. Per complementar aquest suport, la Biblioteca Antonio Martín organitza tallers formatius de contingut teoricopràctic, concertats prèviament amb el tutor o tutora. Els tallers es desenvoluparan en una sessió d’una hora amb els continguts següents: coneixement dels serveis de la biblioteca i de la col·lecció, coneixement dels principals tipus de documents de referència, coneixement del fons de la col·lecció local, funcionament del catàleg automatitzat, funcionament de la localització en la col·lecció i referència a altres fonts d’informació (Internet, arxius, serveis d’informació...) A posteriori s’ofereix suport personalitzat, amb els recursos de cerca de la biblioteca, a les activitats de cerca documental que l’alumnat es plantegi durant la realització del seu treball de recerca.

ÀREA D'ACCIÓ AMBIENTAL I ENERGIA( Ajuntament del Prat de Llobregat, c.major 2-4, 1a planta, Tel.93.379.00.50, ext. 5461 c/e mediambient@elprat.cat). Ofereix suport en la recerca d’informació, documentació i materials en relació a temes ambientals vinculats a educació ambiental, biodiversitat i territori. Ofereix assessorament en temes específics d’energia, canvi climàtic i transició energètica des de l’equipament Casa de l’Energia. c/e casaenergia@elprat.cat

EL LLORO, SERVEIS DE JOVENTUT (Regidoria de Joventut. C. del Mariscal Joffre, 3. Tel. 93 478 50 77 - A/e: lloro@joves.prat.cat) Preveu l’organització d’un taller sobre l’adquisició d’habilitats comunicatives per als joves de la ciutat. Aquest taller també el podrà aprofitar l’alumnat de batxillerat per a l’exposició dels treballs de recerca. S’informarà els instituts, una vegada s’hagi programat.

Fundació Solidaritat UB (c/e recercapau@ub.edu). Ofereix assessorament a estudiants del Prat que fan el treball de recerca en temes de solidaritat internacional i drets humans. Les sessions són mensuals per internet i a la Biblioteca Antonio Martín. Durant l’estiu, l’assessorament continua amb trobades setmanals. Per a més informació, dates i horaris, contacteu a recercapau@ub.edu