dimarts, 14 maig, 2024 - 14:30
El passat divendres 10 de maig, el CEM Julio Méndez va acollir la 20a edició de la Cantata, un projecte en xarxa que es realitza des del 2002 implicant l'alumnat i professorat de música de tots els centres educatius de primària de la ciutat.
L’activitat és una proposta musical i teatral impulsada per L’Escola d’Arts en Viu i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Prat, en el marc del programa d’Interseccions. Un esdeveniment on els i les protagonistes de la jornada es reuneixen per formar part d’un gran cor i interpretar una història que els interpel·li, amb l’acompanyament musical d'un combo d’alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i la dramatització de la història amb alumnes de teatre de la mateixa escola.
Com cada any, aquest acte de ciutat es converteix doncs en un moment molt especial per a l’alumnat i les seves famílies a l’hora d’acomiadar l’etapa escolar de la primària i compartir-ho dalt de l’escenari amb la resta de companys i companyes dels centres educatius del Prat.
La Cantata d’enguany va reprendre el lema “Canviar-ho tot” de l’edició anterior: una història i eix temàtic que encoratjava els joves a rebel·lar-se davant les injustícies.
La història narra com cinc alumnes de la mateixa classe de 6è són afegits a un grup de denúncia de Whatsapp, fet que els portarà a unir-se, fer-se preguntes i descobrir a poc a poc com superar les pors i incerteses davant els canvis.
Les cançons interpretades per la banda i cantades per l’alumnat acompanyaven cadascuna de les escenes, sumant-se a aquest lema reivindicatiu.
La Cantata se celebra cada any, però el format i continguts es repeteixen dos anys consecutius. En aquesta 20a edició doncs, les músiques, lletres, dramatúrgia i coreografies creades pel professorat de L’Escola d’Arts en Viu reprenien l’eix temàtic vinculat al grup de denúncia per presentar-lo per primera vegada a les famílies de l’alumnat de 6è d’enguany.
Des del mes d’octubre, el professorat especialista de l'assignatura de música, ha estat l’encarregat d’ensenyar les cançons a l'alumnat de final de cicle. El contingut de treball es va plantejar tenint en compte el currículum musical de 6è, incorporant aspectes com la lectura, el moviment i el cant coral.
A més a més, per segon any l’alumnat de teatre de L’Escola d’Arts en Viu ha tornat a interpretar les escenes dramatitzades de la Cantata.
La gran acollida de la Cantata com a acte de ciutat i el seu volum d’aforament ha fet que l’esdeveniment s’organitzés en dos torns, tal com ja es va fer en l’edició anterior.
El primer torn va començar a escalfar motors a les 9.30 h amb l’arribada de l’orquestra i els actors i les actrius de L’Escola d’Arts en Viu que van realitzar el primer assaig.
Tot seguit a les 10 h, arribava l’alumnat de les escoles Galileo Galilei, Bernat Metge, Can Rigol, Institut-escola del Prat, Sant Jaume, Ramon Llull, Escola del Parc i Josep Tarradellas per poder fer un assaig general abans que entressin les famílies, que van omplir el poliesportiu de gom a gom.
A la tarda, les escoles Joan Maragall, Charles Darwin, Jaume Balmes, Pepa Colomer, Jacint Verdaguer, La Seda, Nostra Senyora del Mar i Mare de Déu del Carme van poder fer un breu assaig abans del segon torn, que va posar fi a una jornada molt emotiva.
Ja podeu recuperar el reportatge que va fer El Prat TV, i també les fotografies d’aquest dia tan especial!
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 10:15