Visites guiades a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat

L'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ofereix visites gratuïtes a les seves instal·lacions amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn aeroportuari i els diferents processos que s'hi desenvolupen.

Competències

  • D'autonomia i iniciativa personal
  • En el coneixement i la interacció amb el món físic
  • Social i ciutadana

Objectius

Donar a conèixer a l’alumnat els aspectes clau de l’Aeroport a través de presentacions adaptades a les diferents edats.

Familiaritzar l’alumnat amb el transport aeri i la seva gestió.

Conèixer el Centre Cultural Aeronàutic i la història de l’Aeroport i de l’aviació del nostre país a través de les exposicions existents.

Apropar l’alumnat al món aeroportuari i a les professions que s’hi relacionen.

Activitats

S'ofereixen quatre tipus de visites que es porten a terme al Centre Cultura Aeronàutic. 

a peu “Coneix el teu aeroport”
Aquesta visita convida a familiaritzar-se amb les instal·lacions i el funcionament de l’Aeroport. Començarà amb una presentació general al Centre Cultural Aeronàutic, combinada amb una visita a la Terminal T1, on es farà a peu el mateix recorregut que fan els passatgers fins a la sortida del vol, amb les explicacions de tots els aspectes necessaris que cal tenir en compte per viatjar, a més de curiositats sobre el funcionament de l’operativa aeroportuària (filtres de seguretat, recollida d’equipatges, zones de facturació i d’embarcament, etc.).

 
Aquesta visita convida a conèixer l’activitat que es desenvolupa fora de l’àmbit dels passatgers. Consta d’una presentació general les diferents parts d’aquesta infraestructura,  com les terminals, les plataformes d’estacionament, les instal·lacions de suport a la navegació, l’activitat associada a l’assistència als avions, etc. i rebre explicacions sobre com funcionen.

Visita 3: Centre Cultural Aeronàutic
Consta d’una presentació general sobre l’Aeroport al Centre Cultural Aeronàutic i al mateix centre es visita l’exposició sobre la història de l’Aeroport que ofereixen Aena SME, SA i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

Visita 4: De perfil tècnic
Aquesta visita està adreçada a alumnat d’estudis superiors. Consta d’una presentació general dels aspectes clau de l’Aeroport que es pot combinar amb una ruta amb autocar pel vial perimetral i la visita al sistema automàtic de tractament d’equipatges.

Alumnat de primària i ESO: es recomanen les visites 1, 2 i 3 (visites bàsiques)

Alumnat de batxillerat, cicles formatius i ensenyaments per a persones adultes: es recomanen les visites 1, 2 i 4 (visites avançades)

Alumnat de cicle formatius de grau superior relacionats amb el sector aeronàutic: es recomana la visita 4

 

Persones destinatàries

Batxillerat, Cicles formatius, Educació primària, Educació secundària, Formació de persones adultes, Programes de formació i inserció

Observacions

Les visites tenen una durada aproximada de dues hores.

Cal un grup d'entre deu i trenta assistents per visita per poder-la portar a terme.

El transport al Centre Cultural Aeronàutic és responsabilitat de l’escola o institut.

. Aquest transport quedarà supeditat a les necessitats del servei o a les mesures de seguretat que es puguin establir.