Esteu aquí

Concentració per la pau, els drets humans i en solidaritat amb el poble palestí

El conflicte a Palestina i molts altres que sacsegen  el món: la guerra d’Ucraïna, els conflictes armats a Burkina Faso, Somàlia, Sudan, Iemen, Myanmar, Nigèria o Síria,  estan fent descarrilar el camí global cap a la pau i cap a la consecució de l’objectiu de desenvolupament sostenible 16 de la ONU: promoure unes societats justes, pacífiques i inclusives.

Les injustícies estructurals, les desigualtats i els nous reptes en matèria de drets humans estan dificultant encara més l'èxit de societats pacífiques i integradores.

Davant l’enquistament del conflicte entre Palestina i l’Estat d’Israel,  la Comissió del Prat Solidari considera que no podem romandre impassibles davant el genocidi sobre la població palestina de la Franja de Gaza i que cal la mobilització ciutadana per la pau, la defensa dels drets humans i en solidaritat amb el poble palestí.

Més de 34.000 persones palestines han estat assassinades, de les quals més de 14.000 són infants, el 60% dels habitatges de Gaza han estat destruïts i més del 75%% de la població ha estat forçada a fugir de la seva llar. Des del començament de l’ofensiva han mort centenars de professionals sanitaris i treballadors de la UNRWA, i més de 85 periodistes.

A la Franja de Gaza, la manca d’electricitat, combustible, medicaments, escassetat d’aigua potable i la limitació de l’ajuda humanitària està esdevenint cada dia més una catàstrofe humanitària que no fa més que agreujar-se.

Per tot això, des de les entitats de la Comissió del Prat Solidari  s’ha organitzat una mobilització ciutadana en solidaritat amb el poble palestí i per la Pau i els Drets humans, per al dijous dia 6 de juny a les 19 hores a la Plaça de la Vila, amb l’objectiu de:

  • Interpel·lar a  la ciutadania del Prat perquè es comprometi en la lluita per la pau, els drets humans i en la solidaritat amb el poble palestí.
  • Demanar un alto el foc immediat per part de l’estat d’Israel i que aturi els atacs a la població civil indefensa.
  • Demanar l’obertura de corredors humanitaris a Gaza per tal que l’ajuda en forma d’aliments, aigua, assistència sanitària, combustible i altres subministraments pugui arribar a les persones que ho necessiten.
  • Exigir el compliment del dret internacional, violat reiteradament pel govern i  l’exercit israelià amb atacs a camps de persones refugiades, hospitals i escoles.
  • Exigir l’alliberament de tots els ostatges per part de Hamàs.
  • Exigir al Govern d’Espanya i la resta d’Estats de la Unió Europea l’embargament d’armes a la zona i posar fi al comerç d’armes amb països en conflicte.

Activitats relacionades

Socorrista per un dia

Tipus: Proposta
Quan: 17/07/2024 - 10:30 h
On: Platja de Can Camins al costat del mòdul del Servei de Salvament i Socorrisme de la Platja del Prat de Llobregat