Esteu aquí

Més Europa, més progrés

Juny 2024

Vull començar aquesta columna donant les gràcies als més de deu mil votants del Prat que van triar el Partit dels Socialistes de Catalunya i a en Salvador Illa a les darreres eleccions del 12 de maig. Aquest gran resultat suposa un clar suport a les propostes polítiques que defensem. Pratencs i pratenques han apostat pel progrés social i econòmic, per ajudar les em-preses, perquè les llistes d’espera a la sanitat pública es redueixin i perquè l’educació pública arribi a l’excel·lència. I això és precisament el que el PSC defensarà també a les properes eleccions europees del 9 de juny.

En aquests comicis està en joc què volem que sigui Europa: una Europa compromesa o no amb la lluita contra el canvi climàtic; una Europa que defensi o no les conquestes en matèria d’igualtat que tant ens han costat assolir; una Europa que protegeixi o no els drets dels i les treballadores; una Europa que respecti o no l’Estat de dret, els drets humans, la igualtat de gènere, la solidaritat intergeneracional i la diversitat.

El proper 9 de juny està en joc el futur d’Europa. I en aquest escenari, els i les socialistes som els únics garants de més Europa, de major prosperi-tat econòmica, sostenibilitat mediambiental i justícia social. Uns bons resultats de la socialdemocràcia a Europa seran el millor mur de contenció contra l’auge de l’extrema dreta i de la dreta més conservadora que, amb els seus postulats populistes, negacionistes, masclistes i xenòfobs, posen en risc els valors fundacionals de la UE.

 

Juan Pedro Pérez Castro
 

Opinions d'altres mesos

Maig 2024

El 12M, El Prat se la juega

Juan Pedro Pérez Castro

Abril 2024

Hacer la vida más fácil a las entidades

Juan Pedro Pérez Castro