Esteu aquí

Es reprèn el Pacte Local per a l’Ocupació i l’Activitat Econòmica del Prat de Llobregat 2018-2026

divendres, 14 juny, 2024 - 13:30

Desprès del parèntesis que va suposar la pandèmia i la posada en marxa de les mesures prioritàries per fer-ne front, ratificades pels agents econòmics i socials a l’estratègia de reconstrucció “Ara més que mai”,  ahir dijous es va celebrar la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica del Prat de Llobregat amb l’objectiu de reprendre les accions i el seguiment del mateix. El Pacte està intrínsecament vinculat al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i d’altres plans estratègics de ciutat. El Pacte està ratificat pels representants dels diversos agents socials i econòmics de la ciutat i de la comarca (empresa, comerç, restauració, economia social i sindicats) l'equip de govern de l'Ajuntament i els representants dels grups municipals.

Balanç de les mesures del Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica

El Pacte local contempla mesures per fer front a l’impacte social de la crisi econòmica, que han permès remuntar la situació del municipi pel que fa a l’ocupació i la cohesió social.

Gràcies a aquestes mesures, s’han aconseguit 330 contractes entre 2018 i 2023 a través dels ajuts municipals a la contractació dirigits a les empreses, el 83% dels quals han estat indefinits. El programa El Prat Emprèn -de foment de l’emprenedoria- també ha ofert 243 ajuts per al treball autònom.

Gairebé 9.000 persones  han passat pel servei local d’ocupació i més de 4.000 s’han beneficiat de les polítiques actives d’ocupació del Prat durant aquest període. S’han fet 600 contractes per a col·lectius vulnerables realitzant treballs de suport a diferents departaments de l’Ajuntament alhora que es formaven per millorar les seves competències

Durant els darrers anys, l’Ajuntament del Prat treballa per  implementar la sostenibilitat en les empreses ubicades a la nostra ciutat i 72 empreses han participat accions per millorar en aquest sentit.

Tanmateix l’aposta de ciutat per a crear i retenir talent, es manifesta amb les 1.300 persones del Prat que estudien Formació Professional, estudis molt demandats per les empreses. I no obliden l’alumnat de secundària, 2.885, que participen en projectes de formació cultural, artística i creativa en InterseCCions, una aposta de ciutat que situa l’Educació i la Cultura com a eixos estratègics del municipi i motors de transformació social.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 31 juliol, 2024 - 14:30

Horaris d’estiu als serveis i equipaments municipals

Alguns equipaments i serveis municipals interrompen la seva activitat durant el mes d'agost i d'altres ofereixen una atenció en horari adaptat.  A con...
Ple de juliol 2024

dijous, 25 juliol, 2024 - 20:30

El Prat aprova un Pla Director per reforçar la Formació Professional i adaptar-la a les necessitats del futur

El document, elaborat amb la participació dels agents implicats i que ha...