dimarts, 2 juliol, 2024 - 12:00
Un any més, el programa Compartim Interseccions tanca el curs després d’un gran desplegament de propostes culturals i educatives entre els mesos de març i juny. Entre aquestes activitats, destaquen els projectes i mostres finals de teatre, realitzats conjuntament amb l'Escola d'Arts en Viu i els centres de secundària Institut Baldiri Guilera, Institut Escola del Prat i Pepa Colomer.
Projectes teatrals del programa Interseccions
Enguany, l'Escola d'Arts en Viu i el programa Interseccions han acostat les pràctiques teatrals a través de dues obres que interpelen a l'alunmnat: 'L'any que vaig néixer' a l'Institut Baldiri Guilera i 'Brainstorm' a l'Institut Escola del Prat i Pepa Colomer. Aquests projectes tenen l'objectiu de democratitzar l’accés a la pràctica teatral, estimular la imaginació dels adolescents, acompanyar-los en el procés d’assaig i obertura de les mostres, i utilitzar el joc com a eina creativa. Les dues representacions finals es van dur a terme el passat mes de maig, mostrant la dedicació i el talent de l’alumnat a les famílies i la comunitat educativa.
"L'any que vaig néixer": una mirada a 2011
A l'Institut Baldiri Guilera, els i les estudiants de 1r de l'ESO han desenvolupat al llarg de tot el curs una obra que combina el teatre documental i l’autoficció a partir de l'any que van néixer, el 2011. Aquesta peça aborda anècdotes personals de l’alumnat i esdeveniments globals que van marcar aquella època, com la política, la música, els videojocs i esdeveniments significatius com el tsunami del Japó, atemptats terroristes i la fi d'ETA a Espanya. Amb tres representacions davant del públic del Batxillerat Escènic, els estudiants van demostrar una gran versatilitat artística, incloent-hi actuacions musicals i dansa.
"Brainstorm": explorant el cervell adolescent
Pel que fa a l'Institut Escola del Prat i Pepa Colomer, ambdós centres han compartit la premissa de l’obra original "Brainstorm” per tal d’indagar sobre el cervell adolescent. Durant les dinàmiques a l’aula, l’alumnat ha construït part dels textos a partir de les seves experiències i diàlegs, posant èmfasi en les seves passions, dubtes, inquietuds i conflictes per tal de crear una obra final dirigida al públic adult.
En el cas de l’Institut Escola Pepa Colomer, la mostra final va tenir lloc el 27 de maig al Centre Cívic Ribera Baixa, on l’alumnat va acompanyar l’obra amb peces audiovisuals i missatges dirigits a les famílies.
Una celebració de la creativitat
La col·laboració amb l'Escola d'Arts en Viu i els docents de cada centre ha estat fonamental per al desenvolupament d’aquests projectes, participant activament en els espais d’Entorn d’Aprenentatge. La culminació d'aquests projectes amb les mostres finals no només celebra el tancament del programa, sinó que també ressalta la importància de l'art i la creativitat en l'educació dels joves, utilitzant aquestes disciplines com a plataforma per compartir experiències i emocions amb la comunitat educativa.
dijous, 28 novembre, 2024 - 12:30
dijous, 28 novembre, 2024 - 10:00
dijous, 28 novembre, 2024 - 10:00