Esteu aquí

La desfilada per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI omple de colors els carrers del Prat

La comunitat educativa i el teixit associatiu de la ciutat, claus de l’èxit de participació i de suport en les activitats

dilluns, 8 juliol, 2024 - 14:00

El passat dissabte, 6 juliol, El Prat va acollir diferents activitats per commemorar el 28 de juny, dia de l’Alliberament LGTBI.

Durant tot el dia, es van realitzar propostes dirigides a infants, joves i persones adultes amb un denominador comú: posar en valor el col·lectiu LGTBI i fer visible la lluita de l’Ajuntament i les entitats locals per la defensa de la diversitat sexual i de gènere.

Enguany, el tema central ha estat la perspectiva de gènere en l’educació. Una base essencial per construir una societat diversa i lliure, ja que l’àmbit educatiu és clau en la formació i el desenvolupament personal dels infants i de la gent jove.

Orgull Kids

Durant el mati, l’entitat Orgull Pota Blava va dur a terme “Orgull Kids”. Un espai amb diferents activitats dirigides a infants i famílies com per exemple una gimcana, un pintacares, un taller de zumba o un bingo musical animat per la presentadora Karmen con K, membre de pròpia l’entitat.

Els jardins de Joan Salvat Papasseit van acollir aquesta proposta que tenia com a objectiu deixar palesa la diversitat de famílies que existeixen avui en dia.

Desfilada

A la tarda i per tercera vegada consecutiva, es va dur a terme al Prat una desfilada per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI. Amb el nom “Amb orgull, eduquem per transformar”, els carrers es van omplir de color gràcies a les gairebé 1.500 persones que van participar tant a la rua, com a la posterior trobada lúdica a La Capsa.

El lema va ser escollit per la Taula LGTBIQ+ i el seu objectiu era posar al centre l’educació com a base d’una societat diversa i un món més lliure i reivindicatiu en favor dels drets de col·lectiu.

La desfilada es va iniciar a la plaça de Catalunya amb dues carrosses. La primera va comptar amb la presència de la comunitat educativa amb diferents associacions familiars, alumnat i representants de les comissions liles.

La segona va ser per a les artistes que van actuar posteriorment: la Ferri, Nayeli, Fonatrix, Sharon Fiery i el presentador, Martí Castellarnau.

La Colla de Diables amb el “Pollo” i els i les seves tabaleres van obrir pas a la desfilada i van marcar el seu ritme fins l’arribada a La Capsa.

La Capsa

A La Capsa, el Martí Castellarnau va fer la benvinguda a la riuada de pratencs i pratenques que van arribar juntament amb les carrosses i les artistes.

Després, va ser el torn dels parlaments. Primer l’alcalde, Lluís Mijoler va posar de manifest “la necessitat de la diversitat com a generadora d’igualtat” i va deixar palès que l’educació és clau per crear una societat lliure i cohesionada.

Tot seguit, l’entitat Orgull Potablava va dur a terme la lectura d’un manifest reivindicatiu per posar en valor que “cal una coeducació transversal, una coeducació  que incorpori la diversitat afectiva, sexual i de gènere” així com “la necessitat del desplegament de les lleis catalanes d’educació, la Llei de drets LGTBIQA+ i la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació als centres educatius”.

Seguidament, la celebració va continuar amb les actuacions de Isaac, La Fonatrix, La Ferri i la Nayeli Buekele i va acabar amb unes sessions de dones DJ’s a càrrec de Kasela DJ, Dj Anómala, Amora DJ i DJ Carmela.

Relatoria gràfica

Al següent enllaç podeu trobar les fotos de la desfilada.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

dijous, 4 juliol, 2024 - 13:00

El conflicte entre Israel i el poble palestí tanca la temporada del podcast “Girem el món”

El programa és una col·laboració del Prat Ràdio i l’Ajuntament, amb el suport...

dimecres, 3 juliol, 2024 - 11:30

Es reuneix el jurat per concedir les beques de Rotary Club El Prat

Tres estudiants rebran un ajut de 1.000 € per finançar la matrícula del...