Esteu aquí

Els Serveis de neteja i jardineria s’adapten amb l’arribada de les altes temperatures

L’objectiu és evitar els moments de més calor durant el dia. Com ja es va fer l’any passat, per minimitzar els sorolls, es començaran les feines pels carrers sense veïnat o bé aquelles zones amples i es rebaixarà la potència de les màquines.

Neteja

dilluns, 15 juliol, 2024 - 10:00

Durant els mesos de juliol i agost, la neteja viària i els serveis de jardineria de la ciutat s’avancen una hora per evitar que els treballadors i treballadores hagin de treballar durant les hores de més calor del dia. Així, la neteja començarà a les 6del matí, en lloc de les 7 h com es fa habitualment, i s’espera que les tasques diàries acabin a les 12:30. El torn de neteja de la tarda mantindrà el seu horari habitual, de 14 a 20:30 h.

Conscients del possible impacte acústic que aquesta modificació pugui ocasionar, s’han modificat les planificacions dels equips. Durant les primeres hores del dia, es començaran les feines en zones menys habitades o sense veïns, com ara polígons industrials, i en carrers amples com l’Eixample Sud, on la reverberació dels sorolls és menor. També es possible que en alguns casos es redueixin les revolucions i potències de les màquines necessàries per a la neteja, i així, minimitzar també el soroll.

A més a més, durant els mesos d’estiu es produeix un reforç de neteja a diferents indrets de la ciutat atès els canvis d’hàbits i rutines que pateix l’espai públic. Aquest reforç també es realitza al camí de la platja i al front marítim.

Per últim, cal destacar que s’avança l’horari de manteniment dels espais verds. Els professionals de jardineria i manteniment de zones verdes també modificaran els seus horaris a la via pública per reduir els riscos laborals durant episodis de temperatures elevades. Així, començaran a les 6 del matí i acabaran a les 13:30. Per minimitzar les molèsties al veïnat, es començaran les feines en carrers sense veïns o zones amples i s’evitarà l’ús de maquinària abans de les 8 del matí.

Compartir

Noticies relacionades

Bus L22 Bellvitge

dimecres, 10 juliol, 2024 - 11:30

L22 funcionarà durant el mes d’agost

La línia que connecta la nostra ciutat amb l’Hospital Universitari de...

dimecres, 10 juliol, 2024 - 11:15

33è Concurs de Fotografia delta del Llobregat

Les obres es poden enviar fins al 31 d'octubre

dimarts, 9 juliol, 2024 - 14:00

Estat de les poblacions d'oreneta cuablanca a la nostra ciutat

Cada any el departament d’Acció ambiental de l’Ajuntament participa en el projecte Orenetes que organitza l’Institut Català d’Ornitologia (...