Esteu aquí

El servei de Mediació ofereix eines i recursos en la gestió positiva de conflictes a persones en situació d’exclusió social i residencial

dijous, 18 juliol, 2024 - 14:30

El servei de Mediació de l’Ajuntament és un servei municipal, amb més de 25 anys d’història, que té com objectiu ajudar a la ciutadania pratenca a resoldre els conflictes de convivència, tant personals com comunitaris, d’una manera positiva.

A banda de la seva tasca directa amb pratencs i pratenques, el de Mediació col·labora assíduament amb altres serveis municipals amb l’objectiu de crear una cultura de la pràctica mediadora a la ciutat.

Des de fa un temps, les persones usuàries del pis d’evolució personal del Prat estant fent sessions per tal d’obtenir eines i recursos en la gestió positiva de conflictes.

El pis d’evolució personal és un servei que dona allotjament temporal i compartit a persones en situació d’exclusió social i residencial i que té la finalitat de promoure i consolidar estratègies i hàbits necessaris per a l’autonomia personal, social i laboral de les persones ateses.

Trobades mensuals

El servei de Mediació visita mensualment a les persones que conviuen al pis d’evolució personal. A través d’una valoració en comú, es parla com ha anat la convivència des de la darrera visita i a través del diàleg i les bones paraules es posen solucions a les possibles problemàtiques existents.

Aquestes trobades estant sent molt enriquidores gràcies a la confiança i els vincles generats entre les persones usuàries i l’equip de Mediació. Tant és així, que sessió rere sessió, sorgeixin noves propostes per crear més espais relacionals. Com per exemple, la creació d’un hort a la part exterior de la casa, que ja està en funcionament.

Arrel de la creació d’aquest hort al pis d’evolució personal, i amb l’objectiu de conèixer més sobre l’art de plantar i cuidar, les persones usuàries han visitat els Horts Municipals. Allà han pogut aprendre de primera mà, gràcies a la comunitat hortelana, quin són els secrets per fer créixer i cuidar el seu hort.

La trobada ha estat molt significativa ja que ha servit per teixir un vincle entre diferents projectes comunitaris, com són els horts i el pis d’evolució personal. També cal posar en valor que s’ha assolit la necessitat i el desig de les persones que conviuen al pis, de diversificar les oportunitats de relació entre ells, fent que es coneguin més i possibilitant l’enfortiment de vincles.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 2 agost, 2024 - 12:15

L’equip d’Agents per a la Convivència, també present a la platja del Prat

La promoció de la convivència cívica arriba a tots els espais de la ciutat

dimecres, 31 juliol, 2024 - 14:30

Horaris d’estiu als serveis i equipaments municipals

Alguns equipaments i serveis municipals interrompen la seva activitat durant el mes d'agost i d'altres ofereixen una atenció en horari adaptat.  A con...

dimarts, 30 juliol, 2024 - 10:15

La gent gran també tria El Prat per a les seves activitats d’estiu

Enguany, han participat als tallers un total de 50 persones