Esteu aquí

El Prat aprova un Pla Director per reforçar la Formació Professional i adaptar-la a les necessitats del futur

El document, elaborat amb la participació dels agents implicats i que ha obtingut el vistiplau del Plenari, vol adaptar als reptes de futur un sector en què la ciutat ha esdevingut un referent

Ple de juliol 2024

dijous, 25 juliol, 2024 - 20:30

El Ple ordinari de juliol, que s'ha celebrat aquesta tarda al Saló de Plens de l'Ajuntament, ha posat fil a l’agulla a l’actualització de la Formació Professional del Prat, un àmbit educatiu en el qual la ciutat ha esdevingut un referent a nivell comarcal, amb més de 2.000 places disponibles i una oferta àmplia i diversa que cobreix les famílies formatives en què hi haurà més demanda laboral els propers anys. Per tal de seguir avançant en aquesta línia i adaptar el sector als reptes de futur, s’ha aprovat el Pla Director de la Formació Professional 2030, un document que té com a objectiu reactivar el Consell de l’FP del Prat i avançar en la millora de diversos aspectes.

El Pla, en què no només han participat representants de l’àmbit educatiu i polític local, sinó també del Departament d’Educació, del Servei Català de l’Ocupació i del món empresarial, sindical i del tercer sector arrelat al territori, pretén treballar de manera conjunta amb els diferents agents per tal de millorar tant l’oferta, fent-la més coherent i complerta, com la qualitat i les condicions i recursos per desenvolupar la formació. En aquest sentit, es proposa identificar els sectors emergents, les potencialitats del territori i les futures demandes professionals, així com definir els mecanismes per assegurar l’equitat en l’accés a l’FP.

El document estableix cinc grans reptes de futur. El primer és el de disposar d’una oferta formativa estratègica i de qualitat, que estigui alineada amb les necessitats del teixit productiu de l’entorn i que tingui en compte els sectors clau. El segon és el de disminuir l’abandonament i millorar l’acreditació dels diferents nivells formatius per tal d’afavorir l’ocupabilitat de la població del Prat. Un altre dels reptes és el d’ampliar les infraestructures i capacitats docents dels centres d’FP. El Pla també es proposa assegurar l’equitat en l’accés i l’èxit en els diferents nivells superant les bretxes socials i de gènere. Per últim, es marca el repte de fer del Prat una Ciutat Campus de l’FP mitjançant el treball conjunt de tots els agents implicats en aquest àmbit.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 31 juliol, 2024 - 14:30

Horaris d’estiu als serveis i equipaments municipals

Alguns equipaments i serveis municipals interrompen la seva activitat durant el mes d'agost i d'altres ofereixen una atenció en horari adaptat.  A con...