Esteu aquí

Comença la Festa Major del Prat, amb propostes consolidades i una picada d’ullet al talent local

TEMES: Festa Major
Tags: festa major
Cicles: Festa Major

Entre el 27 i el 30 de setembre, carrers i places de tota la ciutat s’omplen de cultura popular, música i activitats per a tots els públics

Festa Major gegants

dijous, 26 setembre, 2024 - 10:15

Després d’uns dies en què s’han escalfat motors amb actes previs com la Cursa, la Paella de la gent gran o el Prat Nocturn, aquest divendres comença oficialment la Festa Major del Prat. Entre el 27 i el 30 de setembre, la música, la cultura popular, la dansa, la gastronomia i, en general, les activitats per compartir amb veïnes i veïns, alteraran la quotidianitat de la ciutat i faran sortir al carrer milers de persones.

El Rotllà i la Griselda, els gegants de la ciutat que han desaparegut uns mesos per posar-se guapos per al moment més especial de l’any, sortiran a la plaça de la Vila  a les 18.30 h, amb el Toc d'Inici, per celebrar que comencen quatre dies de festa. La cultura popular i tradicional serà la protagonista durant l'Esclat de Festa Major i donarà pas al pregó, que oferirà el veïnat de La Barceloneta, un barri que enguany celebra el seu centenari. Tot seguit, amb els focs d’artifici, es donarà per inaugurada la Festa Major 2024.

Després de la cercavila, la festa farà seva la nit a dos espais de la ciutat. El Fondo d’en Peixo serà envaït per l'energia de Rocktambuls, amb versions de cançons de diversos estils i èpoques. I, a la Zona Jove Estació, la nit començarà amb els pratencs El gloss dj set, les sonoritats trap d’Albany i Cyril Kamer, i acabarà amb la jove DJ local Lexius.

Dissabte, les gralles i timbals faran sortir del llit ben d'hora les veïnes i veïns per tal que no es perdin res de la programació prevista: un dia ple d'activitats esportives, balls i danses tradicionals. Dissabte també és el dia de fer pinya i gaudir dels castells i de saltar sota el foc i les espurnes dels diables, amb el tradicional Pratifoc.

La música en viu, protagonista indiscutible la nit de dissabte

Les Músiques al Parc de Fondo d'en Peixo no deixaran de sonar en tota la jornada, amb les actuacions de Maria Esteban QuintetSimonsen+La Drop BandMaria Rodés i el DJ set de Miqui Puig. Al CEM Julio Méndez, més d’un s’hi deixarà la veu amb el tribut a Queen de MOMO i la sessió de Juanma DJ. A la Zona Jove, els assistents ballaran fins ben entrada la nit amb les músiques urbanes que portaran els pratencs Javugo DJ set, seguits de JazzwomanFlashy Ice Cream i DJ Nàtura. A més, a diversos espais de la ciutat, es podrà gaudir d’havaneres, balls de Festa Major, els concerts de la Coral de Lo Llobregat de les Flors i Gospel Prat, de la Unió Filharmònica i de la Banda de música del Prat, entre altres propostes.

Diumenge, els trons i timbals de les matinades de foc sonaran també ben d'hora per anunciar que la festa no para i que serà un dia d’activitats per a tots els gustos. La plaça de la Vila s’omplirà de gegants i capgrossos a la Trobada Gegantera, i l’espectacle seguirà amb la ballada de sardanes, i a la tarda, la Trobada de Gegantons, la Mulassa i el Correfoc Jove. Els més grans gaudiran d’un Ball de Gal·la i el públic familiar dels equilibris extrems d’OVVIO, a La Cirquera. Durant tot el dia, aquells que busquin artesania local trobaran tallers i petits tresors a L'Aparador. Al Parc de Fondo d’en Paixo, es podrà gaudir de les propostes de Pedro Pastor, Hip Horns Brass Collective i el DJ Piti Vaccari. Al CEM Julio Méndez, Amistades Peligrosas portaran el seu conegut repertori d’èxits pop precedits de la tercera edició de l’Street Dance Festival.

Tancament amb accent familiar

Dilluns, els que no hagin de treballar ni anar a classe tenen tot un dia per acomiadar-se de la Festa Major i acabar de treure-li tot el suc. Propostes familiars als jardins del Cementiri Vell, música #potablava amb The Blue Majer’s i Els Turquesses&Friends, propostes de circ amb Kamusay i Tartana (La Cirquera) i Les Músiques al Parc durant la tarda amb  La Ludwig Band i la mallorquina Maria Jaume. Com ja és tradició, els focs artificials disparats des de diferents punts de la ciutat marcaran el punt final de la festa.

Les exposicions també tindran el seu espai a la Festa Major. És el cas de la 48 exposició col·lectiva d’Artistes del Prat, que s’inaugurarà dissabte i mostrarà el talent local, o del Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres. Així mateix, els apassionats de l’esport celebraran que també hi hagi lloc en aquestes dates per a diferents torneigs de natació, ciclisme, futbol, billar o petanca.

Podeu consultar l’agenda completa d’activitats a elprat.cat/festamajor.

La Fira, a la Ronda Sud

Un altre clàssic de la Festa Major és la fira d’atraccions, que enguany estrena ubicació a la Ronda Sud, a la zona on cada dijous es munta el mercat ambulant de la ciutat. Divendres i dissabte fins a les 3h i diumenge i dilluns fins a les 24h, la ciutadania es podrà retrobar amb els autos de xoc, el tren de la bruixa, el cotó de sucre i moltes atraccions més! I com que tothom hi té cabuda, divendres de 17 a 20h la fira funcionarà sense llums ni sorolls perquè les persones amb sensibilitats auditives i sensorials especials en puguin gaudir còmodament.

Afectacions al transport públic

A la plaça de la Vila, el tall de trànsit obligarà a modificar el recorregut i algunes parades de les línies PR1, PR2 i PR3 de bus, divendres 27 de setembre, de 12 h fins a la finalització del servei, dissabte 28 de setembre, de 17:30 h fins a la finalització del servei i diumenge 29 de setembre, de 20 a 22 h. També es veurà afectada la L22, divendres 27 de setembre, de 12 h fins a la finalització del servei.

A l’entorn del barri de Sant Cosme, per la Processó Sants Metges, hi haurà un tall de trànsit al C/Riu Llobregat que obligarà a modificar el recorregut i algunes parades de les línies PR2 i L20, dijous 26 de setembre, de 17:30 a 19:30 h. La Fira d’atraccions també provocarà afectacions a la mobilitat, amb canvis del recorregut i algunes parades de les línies PR2, PR3, PR5, L20, de divendres 27 de setembre, des del primer servei, fins a l’últim servei del dilluns 30 de setembre.

A l’av. Verge de Montserrat, Coronel Sanfeliu i ctra. de la Marina del Prat, a causa d’una cercavila amb pirotècnia, es tallarà el trànsit amb afectació de les línies PR4 i PR5, divendres 27 de setembre, de 18:30 a 20 h.

Les rutes i parades alternatives es podran consultar en el següent enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

La Festa Major del Prat comença demà i des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament. Un any més, s’acti...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 15:00

Creació, art i artesania a L'Aparador, el mercat de la Festa Major del Prat!

El diumenge 29 de setembre, d'11 a 21 h, trobrareu tallers gratuïts, espai de...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 15:00

Afectacions al trànsit i modificacions a les línies de bus per la Festa Major

Durant els propers dies, amb motiu de la festa Major, es produïran diversos talls de trànsit que modificaran la ...