Esteu aquí

La plaça de la Vila plena de gom a gom per celebrar l’inici de la Festa Major!

TEMES: Festa Major

Les colles de cultura popular i tradicional han estat les protagonistes en el primer dels quatre dies de Festa Major

dissabte, 28 setembre, 2024 - 00:30

La Festa Major ja ha començat! La plaça de la Vila ha estat l’escenari principal del primer dia de la festa més xamosa i galana! Una festa que s’esperava amb ganes i emoció i que des d’avui fins al dilluns 30 omplirà la ciutat d’activitats que conviden a sortir al carrer, passejar i celebrar amb amics, família i veïns la nostra Festa Major!

El Cap de Meló i el Nas de Carxofa, els Capgrossos Macers, han arribat a la plaça de la Vila puntuals, acompanyats de Castellers del Prat i ballant amb tots els infnats que els esperaven. Entre tots, han picat ben fort a la porta de l’Ajuntament i així, en Rotllà i la Griselda, els Gegants de la ciutat, han sortit també a ballar amb tots els assistents la peça del Toc d’Inici que celebra l’inici de la Festa Major.

A continuació, han marxat a la plaça Pau Casals on esperaven les figures del seguici popular amb totes les colles de les entitats de la Federació El Nus. Amb els tres trons de la Colla Trabucaire, la Cercavila ha iniciat el recorregut fins a una plaça de la Vila plena de gom a gom i impacient per gaudir de l’Esclat de Festa Major.

Les galejades de Trabucaires anunciaven l’arribada de la cercavila a la plaça, seguits pels músics de la Banda de la Unió Filharmònica i la Xaranga de la Casa de Aragón. A partir d’aquí les colles de cultura popular i tradicional de la ciutat han desfilat, fent els seus balls i lluïments: els gegants de l’Assoc. Gegants del Prat, els gegants de la colla Gegantera Delta, els gegantons infantils de les diferents AMPA i AFA del Prat, els gegantons de la Cooperativa Obrera, La Mulassa, la nova colla Ball de Gitanes que s’estrenava en aquest Esclat, els grups infantils i d’adults de la colla dansaire Picacrestes, la colla Bastonera del Prat i Castellers del Prat. Després trons i petards han ocupat la plaça: la colla Trabucaire, Ball de Diables i Diables del Prat, amb les figures de foc i els seus músics, han fet seva la plaça.  

El moment més emocionant de l’Esclat arribava amb la ballada conjunta de totes les colles, celebrant l’inici de la Festa Major amb la melodia de la Sardana de Festa Major, xamosa i galana.

Tot seguit, l’alcalde Lluis Mijoler ha donat pas als pregoners i pregoneres de la Festa Major: els veïns i veïnes de La Barcelona, que enguany celebren els cents anys de vida del barri. Ha estat un pregó compartit per diferents generacions, des de la Lluïsa amb 91 anys fins a l’Unai amb 11. Una mirada compartida d’un barri que ha canviat i s’ha transformat en aquests anys, però que està orgullós de ser barri i de formar una comunitat que s’ajuda, que comparteix i que lluita si és necessari.  

Podeu llegir el seu discurs i veure i sentir la retransmissió a ElPrat.tv fent clic aquí. Els focs d’artifici han deixat clar que tenim per endavant dies de gresca i alegria.

Després del pregó, la música agafa el protagonisme. Les versions i èxits de totes les èpoques de Rocktambuls al parc Fondo d’en Peixo asseguren una nit plena de festa. I la Zona Jove Estació s’omplirà amb els ritmes més urbans amb les actuacions d’Albany i Cyril Kamer i les sessions del Gloss DJ Set, amb Rubio Platino & Torres, i Lexius DJ Set.

Atents a les xarxes, si voleu saber com segueix la #fmelprat. Visca la Festa Major!  

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

La Festa Major del Prat comença demà i des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament. Un any més, s’acti...
Festa Major gegants

dijous, 26 setembre, 2024 - 10:15

Comença la Festa Major del Prat, amb propostes consolidades i una picada d’ullet al talent local

Entre el 27 i el 30 de setembre, carrers i places de tota la ciutat s’omplen...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 15:00

Creació, art i artesania a L'Aparador, el mercat de la Festa Major del Prat!

El diumenge 29 de setembre, d'11 a 21 h, trobrareu tallers gratuïts, espai de...