Esteu aquí

Torna el QuintoTapa Pota Blava amb gastronomia i activitats per assaborir el producte local

Del 10 al 27 d'octubre, el pollastre Pota Blava serà el protagonista a 25 establiments del Prat

dilluns, 30 setembre, 2024 - 18:00

Un any més, la tardor arriba carregada de gastronomia. El Prat de Llobregat celebrarà la 17a edició del QuintoTapa Pota Blava, la ruta de tapes de referència a la comarca i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del 10 al 27 d'octubre. El pollastre Pota Blava serà el protagonista de l’esdeveniment, que comptarà amb la participació de més de 25 establiments locals que oferiran tapes innovadores amb aquest producte i verdures de temporada del Parc Agrari. Els preus oscil·laran entre els 3,5 i 4,5 euros.

Les activitats de l’edició de 2024

Com és habitual, les persones que assisteixin al QuintoTapa Pota Blava podran votar per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera a través del Tapaport. A més, aquest any tornen dues activitats que van arrencar durant l’edició 2023.

Per una banda, conjuntament amb Bromptolona, s’organitzaran dues rutes en bici –el 20 i 27 d’octubre–, per conèixer millor el territori del Prat. Els itineraris recorreran els extensos camps agrícoles del Parc Agrari i els espais naturals de la vora del riu Llobregat, que destaquen per la seva rica biodiversitat i, en acabat, es podrà gaudir d’un tast de les propostes gastronòmiques del QuintoTapa Pota Blava.

D’altra banda, diversos bars de la ciutat formaran part de la ruta de còctels Pota Blava, que busca donar impuls a un oci nocturn responsable i de qualitat.

El Pota Blava, primer pollastre amb IGP a l’estat​ 

El Pota Blava, que rep el seu nom per les seves cuixes allargades de color blau pissarrós, és el primer pollastre de l’estat amb el reconeixement del segell d’Indicació Geogràfica Protegida. La seva criança en granja, amb espai suficient per al seu creixement, i una alimentació de qualitat li confereixen unes propietats úniques, amb una carn fina i melosa, de gust i sabor persistents, rica en proteïnes i amb pocs greixos.

Un impuls a la restauració local

Organitzat per l’Ajuntament del Prat, amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), el QuintoTapa té l’objectiu de dinamitzar la restauració, un sector econòmic clau de la ciutat i de la comarca, i de donar a conèixer els productes estrella de la zona.

Gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, l’activitat comptarà amb un descompte especial com a acció de suport a la restauració. En les accions de promoció, el Consell, amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, assumeix una part del cost del producte per tal de fomentar i promocionar la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

 

Tota la informació i propostes gastronòmiques a www.quintotapa.cat

Xarxes AGT @AGTKm0: Facebook / X / Instagram 

Xarxes Porta del Delta @portadeldelta: Facebook / X / Instagram 

Compartir

Noticies relacionades