Esteu aquí

La Blue Band de L'Escola d'Arts en Viu participa al Festival Mixtur

La banda d'alumnes va participar al concert inaugural a la Fabra i Coats

dimecres, 23 octubre, 2024 - 10:00

L'Escola d'Arts en Viu va rebre fa uns mesos la proposta del compositor Alberto Bernal per participar en l'obra que estava composant per a la inauguració del Festival Mixtur. El compositor buscava una formació d'alumnes de vent i percussió com la  Blue Band de L'Escola.  Així doncs, els joves de la Blue Band han estat treballant aquesta obra, amb assaigs a La Capsa i a la Fabra i Coats, i l'han  interpretat el passat dijous 10 d'octubre. La Blue Band està formada per uns 30 alumnes d'entre 12 i 18 anys, també inclou uns pocs alumnes adults, i aquesta any està conduïda pels professors Juan Rodríguez i Marina Sellés.

L'obra del compositor Alberto Bernal, Passage,  té una primera part interpretada per 4 percussionistes professionals, que en aquesta ocasió va anar a càrrec de Frames Percussion on participa el professor de percussió de L'Escola d'Arts en Viu, en Feliu Ribera, i una segona part en moviment, ocupant espais exteriors en la qual s'incorpora una banda d'alumnes, en aquest cas la Blue Band. En aquest projecte  Bernal explora el trànsit entre dos àmbits: l'espai interior virtualitzat i l'exterior compartit, amb un caràcter participatiu que destaca la recuperació de l'espai públic i de la sensibilitzat més enllà de la pantalla.

Mixtur és un Festival de nova creació sonora nascut a Barcelona amb la voluntat d'impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l'art sonor, sempre en relació amb la investigació tant sobre el so en si mateix com sobre la seva interacció amb totes les altres disciplines artístiques. El Festival s'ha realitzat a la Fàbrica de creació i centre d'art contemporani Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona, del 10 al 20 d'octubre de 2024.

 

Compartir