dilluns, 21 octubre, 2024 - 12:45
El Projecte d’Intervenció Socioeducativa amb Joves al Medi Obert del Prat de Llobregat celebra el seu desè aniversari compartint els coneixements adquirits però també assenyalant nous reptes d’aquesta innovadora metodologia basada en l’acompanyament vivencial. L’Ajuntament, en col·laboració amb l’AMB, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, ha organitzat el passat dijous, 17 d’octubre, al Cèntric Espai Cultural del Prat, una jornada que ha reunit professionals, experts i representants institucionals de l’àmbit de les polítiques de joventut.
Durant la trobada, que ha portat per títol ‘10 anys d'educació de carrer al Prat de Llobregat’, s’han presentat dades que posen en relleu l'impacte positiu del projecte. Entre aquestes, que el programa ha permès establir vincles amb més de 1.600 joves anualment, dels quals uns 330 reben un acompanyament particular o col·lectiu de major intensitat.
“No es tracta només d’intervenir en situacions de risc, sinó d’estar presents sempre, d’anticipar-nos a les necessitats dels joves i oferir-los recursos que els ajudin a prendre les seves decisions”, ha explicat David Abellán, coordinador del projecte i educador de carrer, que n’ha volgut destacar l’enfocament preventiu. La iniciativa té, a més, una visió comunitària i transversal. En aquest sentit, es treballa en estreta col·laboració amb la Xarxa PromoJove, que integra diversos departaments municipals, entitats i altres agents educatius amb persones joves, per anticipar, prevenir i generar accions que donin resposta a les seves iniciatives i necessitats.
L’equip d’educadors i educadores de carrer treballa de forma coordinada amb altres agents locals, com serveis socials, centres educatius, i entitats culturals i esportives, per oferir als joves alternatives educatives i d’oci que contribueixin a la seva formació i desenvolupament personal. Durant aquests deu anys, els i les professionals del projecte, que compta amb el suport de la Diputació i l’AMB, han treballat per connectar amb el jovent allà on es troben, als carrers, places i espais públics, i els han ofert suport i orientació.
Débora Garcia, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports i Joventut, ha subratllat que “el col·lectiu vinculat al projecte genera persones actives, agents de la seva realitat, que fan canvis positius al seu entorn i contribueixen activament a la millora de la comunitat”. Així mateix, ha afegit que “el projecte ha crescut i evolucionat, adaptant-se als canvis i desafiaments de la nostra societat i la realitat pratenca”.
Durant la jornada s’ha estrenat un vídeo commemoratiu en què joves vinculats al projecte comparteixen la seva experiència i posen rostre al seu impacte transformador, explicant com les ajudat a trobar noves oportunitats i millores ja siguin en formació, ocupació, relacions personals o gestió emocional.
Sota el marc del Pla local de Joventut i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030 en matèria de cohesió social i participació, aquest és un projecte que, juntament amb la informació juvenil, les Assessories Joves, la dinamització d’estudiants i d’iniciatives juvenils, així com el programa d’oci Zona Jove, desenvolupa les línies estratègiques de Joventut al municipi.
dijous, 16 gener, 2025 - 14:45
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15